Γαρίδες σαγανάκι με φέτα: Η συνταγή του Αλέξανδρου από το MasterChef!

Ένα πιάτο που φέρνει τη θαλασσινή αύρα στο τραπέζι σας

 Ο Αλέξανδρος από το MasterChef μάς δίνει τη δική του συνταγή για γαρίδες σαγανάκι, που συνδυάζει φρέσκα θαλασσινά, αρωματική σάλτσα ντομάτας και φυσικά, φέτα!

Είναι ένα πιάτο που φέρνει τη θαλασσινή αύρα στο τραπέζι σας και ταιριάζει τέλεια με φρέσκο ψωμί ή ακόμα και με ένα ποτήρι ούζο. Δοκιμάστε το και απολαύστε!

γαριδες σαγανακι αλεξανδρος masterchef

Υλικά 

  • 10 μεγάλες ή 20 μικρές 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5-6 πρέζες αλάτι
  • 5 πρέζες πιπέρι
  • μαϊντανό
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι λευκό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μισή τσίλι πιπεριά (προαιρετικά, αν σας αρέσουν οι spicy γεύσεις)
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 200 -250 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 50 γρ. ούζο
  • 50 -70 γρ. νερό


Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε τα κεφάλια, το κέλυφος και το έντερο από τις γαρίδες
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες, τις γαρίδες και το κρεμμύδι
  • Προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδο και τον πελτέ
  • Σβήνουμε με το ούζο
  • Προσθέτουμε το νερό και τη ντομάτα κονκασέ
  • Αφαιρούμε τις γαρίδες και τα κεφάλια τους και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει
  • Θα χρειαστούν περίπου 15'-20' σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
  • Τέλος, προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα μας τις γαρίδες, τη φέτα και τον μαϊντανό
  • Έτοιμο!
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top