Tώρα που καλοκαίριασε υπάρχει κάτι πιο νόστιμο και απολαυστικό από τα γλυκά ψυγείου; Αυτό σκέφτηκε και ο Χρήστος Μοίρας και έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star μία σούπερ νόστιμη συνταγή.
Γιαουρτογλυκό χωρίς ζάχαρη - Η συνταγή της Χριστίνας από το MasterChef!
Ο σεφ ετοίμασε γιαουρτογλυκό και μέλι και ροδάκινα και έδειξε βήμα- βήμα τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
• 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ή 2%)
• 2 ροδάκινα
• 2 κ.σ. μέλι
• 2 κ.σ. ανάμεικτοι ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα)
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της Συνταγής
Κόψε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες. Μπορείς να τα αφήσεις φρέσκα ή να τα σοτάρεις για 2-3 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο μέλι για πιο γλυκιά γεύση.
Σε μικρό τηγάνι βάλε τους ξηρούς καρπούς με τη ζάχαρη (και λίγη κανέλα αν θέλεις). Ζέστανε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καλυφθούν οι καρποί. Άφησέ τους σε αντικολλητικό χαρτί να κρυώσουν και να σκληρύνουν.
Μοίρασε το γιαούρτι σε 2 μπολ ή ποτήρια. Πρόσθεσε από πάνω τις φέτες ροδάκινου, ράντισε με το μέλι και πασπάλισε με τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
Σέρβιρε αμέσως ή φύλαξέ το στο ψυγείο για να σερβιριστεί δροσερό.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.