Συνταγή για λαχταριστό vegan μουσακά

Μία vegan συνταγή από τον Χρήστο Μοίρα

Αν νομίζετε πως οι άνθρωποι που είναι vegan τρέφονται μόνο με χόρτα και λαχανικά κάνετε λάθος. Μπορούν και εκείνοι να γευτούν τα φαγητά που έχουν κιμά όπως παραδείγματος χάριν το παστίτσιο και τον μουσακά, μόνο που ο κιμάς δεν θα είναι μοσχαρίσιος αλλά ή μανιταριών ή σόγιας. 

Υγιεινό πρωινό από το Άγιον Όρος- Ιδανικό για να χάσετε κιλά

Ο Χρήστος Μοίρας έδειξε λοιπόν στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star  μία συνταγή για vegan μουσακά στον οποίο έβαλε κιμά μανιταριών.

Συνταγή για light μουσακά με μπεσαμέλ- έκπληξη

Υλικά της Συνταγής

•    3 μελιτζάνες φλάσκες
•    2 πατάτες
•    1 φλ. μανιτάρια
•    1 μέτριο κρεμμύδι 
•    1 σκελίδα σκόρδο 
•    2 κ.σ. ελαιόλαδο
•    1 κ.σ. πελτές ντομάτας
•    ½ φλ. τριμμένη ντομάτα
•    1 κ. γλ. πάπρικα
•    Φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
•    Αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τη μπεσαμέλ

•    400 ml γάλα καρύδας
•    2 κ.σ. ελαιόλαδο
•    2 κ.σ. αλεύρι  
•    Μοσχοκάρυδο
•    Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση της Συνταγής

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν για 20 λεπτά. Τις ξεπλένουμε και τις ψήνουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες. Τις ψήνουμε ή τις βράζουμε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν.

Για τον κιμά μανιταριών

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε τον πελτέ, την τριμμένη ντομάτα, πάπρικα, μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να δέσει.

Στήσιμο

Σε ταψί στρώνουμε πρώτα τις πατάτες, μετά τις μελιτζάνες, από πάνω τον κιμά μανιταριών και τέλος την μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 180°C για 30 - 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.Αφήνουμε να σταθεί πριν το κόψουμε.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@Star


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top