Συνταγή για light μουσακά με μπεσαμέλ- έκπληξη

O Xρήστος Μοίρας έδωσε μία σούπερ νόστιμη συνταγή

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι λιμπίζονται ένα πιάτο ζεστό μουσακά με λαχταριστή μπεσαμέλ αλλά συνήθως αποφεύγουν να τον γεύονται σε καθημερινή βάση καθώς έχει αρκετές θερμίδες(σ.σ: περίπου 500 στα 170 γραμμάρια).

Συνταγή για light μουσακά με μπεσαμέλ- έκπληξη

Μουσακάς: Το κόλπο για να μην πικρίζει η μελιτζάνα!

Αν θέλετε να γλιτώσετε κάποιες από αυτές και να τον επιλέγεται χωρίς τύψεις, δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή που έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star ο Χρήστος Μοίρας.

Συνταγή για light μουσακά με μπεσαμέλ- έκπληξη

Συνταγή για μουσακά με λιγότερες θερμίδες

Ο σεφ ετοίμασε μουσακά με μπεσαμέλ γιαουρτιού και έδειξε βήμα- βήμα τη διαδικασία.

Συνταγή για light μουσακά με μπεσαμέλ- έκπληξη

Yλικά της Συνταγής

  • • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος
  • 2 μελιτζάνες
  •  2 πατάτες
  •  1 κρεμμύδι
  •  2 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γρ. ντομάτα
  •  2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  •  ½ φλ. λευκό κρασί
  •  ½ κ.γ. κανέλα
  •  ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  •  Αλάτι, πιπέρι
  •  Ελαιόλαδο
  •  

Για τη μπεσαμέλ

• 2 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
• 2 αβγά
• ½ φλ. γάλα
• 2 κ.σ. κορν φλάουρ
• ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
• ½ φλ. γραβιέρα ή παρμεζάνα
• Αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για light μουσακά με μπεσαμέλ- έκπληξη

Νηστεύετε; Φτιάξτε αυτή την υγιεινή και νόστιμη συνταγή

Εκτέλεση της Συνταγής

1. Προετοιμασία λαχανικών:
• Αλείψτε τις μελιτζάνες και τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τις στον φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2. Μαγείρεμα του κιμά:
• Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο.
• Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
• Ρίξτε τον πελτέ, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
• Σβήστε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί.
• Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώστε και σιγοβράστε μέχρι να δέσει η σάλτσα (20-30 λεπτά).
3. Προετοιμασία μπεσαμέλ με γιαούρτι:
• Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με τα αυγά, το γάλα και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέστε το μοσχοκάρυδο, το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι.
4. Συναρμολόγηση και ψήσιμο:
• Σε ένα ταψί στρώστε τις πατάτες, από πάνω τις μελιτζάνες και μετά τον κιμά.
• Απλώστε την κρέμα γιαουρτιού και πασπαλίστε με λίγο επιπλέον τυρί.
• Ψήστε στους 180°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήστε τον μουσακά να σταθεί 10-15 λεπτά πριν τον κόψετε. Καλή απόλαυση!

Δείτε το Breafast@Star

 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top