Σας αρέσουν τα γεμιστά μπιφτέκια; Αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει

Μία σούπερ συνταγή για το Σαββατοκύριακο

Αν ψάχνετε μία σούπερ συνταγή για να φτιάξετε για τους αγαπημένους σας το Σαββατοκύριακο, ο Χρήστος Μοίρας έδωσε την πιο σούπερ ιδέα. 

O Xρήστος Μοίρας έδωσε την πιο λαχταριστή συνταγή για την Πρωτομαγιά

Σας αρέσουν τα γεμιστά μπιφτέκια; Αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει

Αφράτα μπιφτέκια με πατάτες και σάλτσα λευκού κρασιού

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής Breakfast@Star, έφτιαξε μπιφτέκια γεμιστά με κυδωνάτες πατάτες και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

Σας αρέσουν τα γεμιστά μπιφτέκια; Αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει

Ο Βαρθαλίτης έφτιαξε το σούπερ φαγητό για να το φάτε μετά την παραλία

Τι θα χρειαστούμε για τη συνταγή 

Υλικά για τα μπιφτέκια
    
    •    500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος
    •    1 αβγό 
    •    ½ φλ. τριμμένη φρυγανιά ή μουλιασμένη ψίχα ψωμιού
    •    1 κρεμμύδι
    •    1 σκελίδα σκόρδο
    •    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    •    1 κ.σ. μουστάρδα
    •    1 κ.γλ. ρίγανη
    •    1 κ.γλ. πάπρικα
    •    Λίγο γάλα (προαιρετικά)
    •    Αλάτι, πιπέρι 

Σας αρέσουν τα γεμιστά μπιφτέκια; Αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει

Υλικά για τη γέμιση

   •    50 γρ. φέτα
    •    50 γρ. γραβιέρα
    •    1 μικρή ντομάτα
    •    1-2  φέτες μπέικον (προαιρετικά) 
    
Για τις πατάτες:
    •    5 μεγάλες πατάτες
    •    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    •    Χυμό από 1 λεμόνι
    •    1 κ.σ. μουστάρδα
    •    1 κ.γλ. ρίγανη
    •    1 κ.γλ. πάπρικα
    •    1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
    •    Αλάτι & πιπέρι


Εκτέλεση της Συνταγής 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ετοιμάζουμε πρώτα τις πατάτες. Τις τοποθετούμε σε μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, την πάπρικα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και τις ανακατεύουμε καλά. Τις απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Για τα μπιφτέκια

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το αβγό, τη φρυγανιά, το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο γάλα για πιο αφράτο μείγμα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Χωρίζουμε τον κιμά σε 4-5 ίσα μέρη. Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό πλατύ δίσκο και το γεμίζουμε με λίγη φέτα, γραβιέρα και μια φέτα ντομάτας. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο μπέικον. Κλείνουμε προσεκτικά το μπιφτέκι, φροντίζοντας να κλείσουμε καλά τις άκρες.

Ψήνουμε τα μπιφτέκια στον φούρνο για 20-25 λεπτά ή στο τηγάνι/γκριλ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν στο εσωτερικό τους. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τις πατάτες και, αν θέλουμε, λίγη φρέσκια ρίγανη από πάνω.

Δείτε το Breakfast@Star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top