O Xρήστος Μοίρας έδωσε την πιο λαχταριστή συνταγή για την Πρωτομαγιά

Ο σεφ έφτιαξε μία Κις Λορέν

Έχετε φωνάξει τους φίλους στο σπίτι το απόγευμα της Πρωτομαγιάς και θέλετε να φτιάξετε ένα σνακ νόστιμο και λαχταριστό;

O Xρήστος Μοίρας έφτιαξε μία νόστιμη και υγιεινή τάρτα

Ο Χρήστος Μοίρας, πρότεινε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star να ετοιμάσουν μία κις λορέν με σπιτική ζύμη.

Πώς να φτιάξεις την πιο νόστιμη τάρτα μανιταριών

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα όλη τη συνταγή.

 Υλικά για τη ζύμη

    •    250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    •    125 γρ. βούτυρο 
    •    1 αυγό 
    •    2 - 3 κ.σ. κρύο νερό
    •    ½ κ.γλ. αλάτι

Υλικά για τη γέμιση 

•    200 γρ. μπέικον 
•    1 κρεμμύδι 
•    3 αβγά
•    200 ml κρέμα γάλακτος
•    150 γρ. τυρί (γραβιέρα ή γκούντα)
•    Μοσχοκάρυδο 
•    Αλάτι, πιπέρι

Τάρτα με κιμά, πράσο και μανούρι


Εκτέλεση της Συνταγής

Σ’ ένα μπολ τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να έχουμε μια υφή ψίχας”. Προσθέτουμε το αβγό και λίγο νερό, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ανοίγουμε φύλλο, το στρώνουμε σε ταρτιέρα 24 εκ. και τρυπάμε με ένα πιρούνι. ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά.

Σοτάρουμε το μπέικον και το κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγάνι. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα, προσθέτουμε το τυρί, το μπέικον με το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και λίγο μοσχοκάρυδο. 

Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και ψήνουμε στους 180°C για 35 – 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά.

Δείτε το Breakfast@Star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top