Τάρτα με κιμά, πράσο και μανούρι

Συνταγή για τάρτα με κιμά

Μία ενδιαφέρουσα συνταγή για αλμυρή τάρτα έδωσε στους τηλεθεατές του breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

Σου αρέσουν οι τάρτες; Δες μερικές υγιεινές συνταγές

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής και ετοίμασε τάρτα με κιμά, πράσο και μανούρι.

Συνταγή για νόστιμη και δροσερή τάρτα με βερίκοκο

Υλικά για τη ζύμη

● 100 γρ. Βούτυρο
● 280 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
● 20 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
● 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
● 1 Αυγό
● 1 Πρέζα αλάτι

Υλικά για τη γέμιση

● 300 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
● 4 Πράσα (μόνο το λευκό μέρος τους)
● 200 γρ. Νερό
● 50 γρ. Ελαιόλαδο
● 1 Ξερό κρεμμύδι
● 1 Καρότο
● 30 γρ. Λευκό κρασί
● 1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
● 3 Φέτες ζαμπόν
● 100 γραμ μανούρι 
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση

● Ψιλοκόβουμε τα πράσα, τρίβουμε το κρεμμύδι και το καρότο στον τρίφτη.
● Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και το καρότο.
● Τα αφήνουμε, μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό.
● Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο ζαμπόν και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
● Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σοταριστεί, για 2-3 λεπτά.
● Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
● Αφήνουμε να πάρει βράση, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.
● Σιγομαγειρεύουμε, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
● Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και θρυμματίζουμε με τα χέρια μας το μανούρι.
● Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.

Τάρτα κάστανο με μαύρο φραγκοστάφυλο και αχλάδι

Για τη ζύμη

● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
● Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
● Φοράμε γάντια, προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και αρχίζουμε να τρίβουμε τα υλικά ανάμεσα στα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά μεταξύ τους και να ξεκολλάει η ζύμη.
● Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση μιας αποσπώμενης φόρμας για τάρτες, 26 εκ. .
● Μεταφέρουμε μέσα τα 2/3 από τη ζύμη και τη στρώνουμε ισόποσα με τα χέρια μας στη βάση της τάρτας και στα τοιχώματα, ώστε να σχηματίσουμε το γείσο.
● Αφού στρώσουμε τη ζύμη, την πατάμε ελαφρώς από πάνω σε όλη την επιφάνειά της, με τη βάση ενός ποτηριού.
● Μεταφέρουμε στη ζύμη τη γέμιση από το τηγάνι και τα απλώνουμε ομοιόμορφα, ώστε να καλύψουμε τη βάση της.
● Τρίβουμε την υπόλοιπη ζύμη που κρατήσαμε σε μικρά κομμάτια επάνω από τη γέμιση, ώστε να την καλύψουμε με μια στρώση.
● Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30-35 λεπτά.
● Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Δείτε το Breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top