Ένα σούπερ σνακ που μπορείτε να καταναλώσετε όλες τις ώρες της μέρας έφτιαξε ο Χρήστος Μοίρας το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή Breakfast@Star.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα, ετοίμασε τυροπιτάκια με μαρμελάδα ντομάτας και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία στους τηλεθεατές του Star.
Η συνταγή για την πιο λαχταριστή κιμαδόπιτα από τον Χρήστο Μοίρα
Υλικά:
• 1 φύλλο σφολιάτας ή κρούστας
• 200 γρ. φέτα
• 2 3 κ.σ. μαρμελάδα ντομάτας
• 1 αβγό (για το άλειμμα)
• Ελαιόλαδο ή βούτυρο (για το άλειμμα του φύλλου)
Για τη μαρμελάδα:
• 300 γρ. ντοματίνια
• 300 ml κόκκινο ξίδι
• 400 ml νερό
• 250 γρ. ζάχαρη
• 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• ¼ κ.γλ. μπούκοβο
Εκτέλεση:
Σ’ ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό, το δενδρολίβανο, το σκόρδο, το μπούκοβο, τη ζάχαρη και το κόκκινο ξίδι και βράζουμε το μείγμα για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 10-15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν και να αποκτήσουν παχύρρευστη υφή.
Για τα τυροπιτάκια:
Τρίβουμε τη φέτα μ’ ένα πιρούνι και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 2 - 3 κουταλιές της σούπας από τη μαρμελάδα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά για να σχηματίσουμε μια ομοιογενή γέμιση.
Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας ή κρούστας σε τετράγωνα ή τρίγωνα, ανάλογα με την προτίμησή μας.
Βάζουμε μια μικρή ποσότητα γέμισης σε κάθε κομμάτι φύλλου και διπλώνουμε σε τρίγωνα ή ρολά.
Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με χτυπημένο αβγό για να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.