Αν θέλεις να φτιάξεις μία διαφορετική πίτα από τις κλασικές, δοκίμασε να ετοιμάσεις την κιμαδόπιτα που έδειξε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star ο Χρήστος Μοίρας ο οποίος πριν από λίγες μέρες έγινε για δεύτερη φορά μπαμπάς.
Φτιάξτε πανεύκολα παραδοσιακή μπατζίνα με κολοκύθια και φέτα!
Ο σεφ έδειξε βήμα- βήμα τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
• 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
• 2 αβγά
• 1 πράσο
• 1 καρότο
• 1 πιπεριά Φλωρίνης
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 100 ml λευκό κρασί
• 200 ml ζωμός κρέατος
• 1 πρέζα κανέλα
• 100 γρ. γραβιέρα
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
Για την πίτα
• 6 φύλλα χωριάτικα
• 100 γρ. βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο
Εκτέλεση της Συνταγής
Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο, το καρότο και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η γέμιση και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τρία φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα. Απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράζουμε ελαφρά, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 - 55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Αφήνουμε λίγο να σταθεί πριν κόψουμε σε κομμάτια.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.