Ένα σνακ που μπορούμε να καταναλώσουμε όλες τις ώρες της μέρας έφτιαξε ο Χρήστος Μοίρας μέσα από τη στήλη του στην εκπομπή Breakfast@Star.
Σας αρέσουν τα μανιτάρια; Δείτε εύκολες και νόστιμες συνταγές
Ο σεφ ετοίμασε mini calzone ενώ παράλληλα έδειξε στους τηλεθεατές του Star πώς μπορούν να φτιάξουν την πιο νόστιμη κρέμα ανγκλέζ.
Υλικά της Συνταγής
• 1 συσκευασία ζύμη κουρού
• 150 γρ. σάλτσα ντομάτας
• 100 γρ. ζαμπόν
• 100 γρ. μοτσαρέλα
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 πράσινη πιπεριά
• 1 κρόκο αβγού
• 1 κ.σ. γάλα
Για την κρέμα ανγκλέζ
• 500 ml γάλα πλήρες
• 4 κρόκους αβγών
• 100 γρ. ζάχαρη
• 1 λοβός βανίλιας ή 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Προσέχεις τη διατροφή σου; Δες αυτή τη νόστιμη και light συνταγή
Εκτέλεση της Συνταγής
Απλώνουμε το φύλλο κουρού σε αλευρωμένη επιφάνεια και το κόβουμε σε τετράγωνα περίπου 10x10 εκ.
Στο κέντρο κάθε τετραγώνου βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας. Στα μισά τετράγωνα προσθέτουμε ζαμπόν και τριμμένη μοτσαρέλα ενώ στα υπόλοιπα βάζουμε σάλτσα ντομάτας με τις λωρίδες πιπεριάς.
Διπλώνουμε κάθε τετράγωνο διαγώνια, ώστε να σχηματίσει τρίγωνο, και πιέζουμε καλά τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν. Ανακατεύουμε τον κρόκο αβγού με το γάλα και αλείφουμε την επιφάνεια.
Τοποθετούμε τα καλτσόνε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Για την κρέμα ανγκλέζ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια μέχρι να αρχίσει να αχνίζει. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό γάλα στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η κρέμα να πήξει ελαφρώς και να καλύπτει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τη σουρώνουμε, αν χρειάζεται.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.