Ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου ο Χρήστος Mοίρας έφτιαξε λουκουμάδες μπακαλιάρου με σκορδαλιά στο Breakfast@Star.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα, και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά Συνταγής
• 500 γρ. μπακαλιάρος παστός φιλέτο
• 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ½ φλ. κορν φλάουρ
• 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 1 φλ. μπύρα (ή σόδα)
• ½ κ.γλ. αλάτι
• ½ κ.γλ. πιπέρι
• ½ κ.γλ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
• Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Για τη σκορδαλιά:
• 3 φέτες ψωμί (χωρίς την κόρα)
• 3 - 4 σκελίδες σκόρδο
• ⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 2-3 κ.σ. ξίδι
• ½ κ.γλ. αλάτι
• 2 - 3 κ.σ. νερό
Εκτέλεση Συνταγής
Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο βάζοντάς τον σε νερό για 24 - 48 ώρες, αλλάζοντας το νερό κάθε 6 - 8 ώρες. Τον στραγγίζουμε και τον κόβουμε σε κομμάτια.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Προσθέτουμε τη μπύρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά. Βουτάμε τα κομμάτια μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σκορδαλιά:
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε καλά. Στο μούλτι χτυπάμε το σκόρδο, το αλάτι και το ξίδι. Προσθέτουμε το ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας σταδιακά το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει κρεμώδες. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μπακαλιάρου ζεστούς με τη σκορδαλιά.