Αν νηστεύεις και λιγουρεύεσαι κάτι γλυκό, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μία συνταγή που είχε δώσει παλαιότερα ο Χρήστος Μοίρας στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star και σας την παρουσιάζουμε.
Ο σεφ έφτιαξε χαλβά με σοκολάτα και πορτοκάλι.
Αν έχετε ξεμείνει από νηστίσιμες ιδέες, δοκιμάστε αυτήν τη λαχταριστή συνταγή!
- 250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 500 ml χυμός πορτοκάλι
- 50 ml νερό
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
- Αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Το καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην καεί.
Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε το χυμό πορτοκάλι, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις βράσουν, ρίχνουμε το υγρό με προσοχή στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά για να μην δημιουργηθούν “σβώλοι”.
Αφήνουμε τον χαλβά να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 - 12 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά και να γίνει πηχτός. Στο τέλος, προσθέτουμε τη σοκολάτα (θρυμματισμένη σε μικρά κομμάτια), το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Μεταφέρουμε τον χαλβά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και αφήνουμε να κρυώσει για 1 - 2 ώρες πριν σερβίρουμε με πασπαλισμένο ξύσμα πορτοκαλιού.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.