Εύκολες συνταγές για αλμυρές τάρτες

Ενθουσίασε τους καλεσμένους σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες

Αν σου αρέσουν οι αλμυρές τάρτες, οι οποίες καταναλώνονται όλες τις ώρες της μέρας, εμείς μαζέψαμε κάποιες εύκολες και νόστιμες συνταγές και σας τις παρουσιάζουμε.

Τέτοια λαχταριστή τάρτα λεμόνι δεν έχετε ξαναφάει

Τάρτα με Απάκι, Φέτα και Ανθότυρο- Συνταγή Χρήστος Μοίρας 
 

Για τη γέμιση

 •    150 γρ. φέτα 
    •    150 γρ. ανθότυρο 
    •    150 γρ. απάκι 
    •    100 ml κρέμα γάλακτος
    •    2 αβγά
    •    ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
    •    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Για τη ζύμη

    •    250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    •    125 γρ. βούτυρο
    •    1 αβγό 
    •    ½ κ.γ. αλάτι
    •    2 - 3 κ.σ. κρύο νερό

Για τη ζύμη

Τρίβουμε το βούτυρο στο αλεύρι, μέχρι να έχει τη μορφή από ψίχουλο. Προσθέτουμε το αλάτι, το αβγό και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη. Την  τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την απλώνουμε σε μα βουτυρωμένη ταρτιέρα. Τρυπάμε με πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.

Εκτέλεση της Συνταγής 

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο, τη φέτα, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Απλώνουμε το απάκι στην τάρτα, ρίχνουμε το μείγμα των τυριών από πάνω και ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν την κόψουμε και σερβίρουμε.

 

Τραγανή τάρτα με τυρί κρέμα και ντομάτες- Μία συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Υλικά

Για τη ζύμη τάρτας
•    300 γρ. αλεύρι
•    150 γρ. βούτυρο
•    1 αυγό
•    20- 30 γρ. νερό κρύο
•    1 πρέζα αλάτι
•    1 πρέζα ζάχαρη

 

Για τη γέμιση

•    4-5 μέτριες τομάτες σε διάφορα χρώματα
•    2 συσκευασίες τυρί κρέμα 
•    60 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
•    5-6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
•    2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένα
•    ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
•    αλάτι
•    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    6-8 φέτες μπέικον ψημένο και ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση της Συνταγής

•    Στον κάδο του μίξερ με το φτερό αναμιγνύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και το νερό και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα προτού τη χρησιμοποιήσουμε.
•    Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτιού ψησίματος και την ανοίγουμε με τον πλάστη, ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης και πιέζοντάς διαδοχικά προς όλες τις κατευθύνσεις μέχρι να σχηματιστεί ένα στρογγυλό, ομοιόμορφο φύλλο πάχους ½ εκ περίπου (θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από την ταρτιέρα). Εναλλακτικά μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη μέσα στην ταρτιέρα με τα δάχτυλά μας. Σε προετοιμασμένη βουτυροαλευρωμένη ταρτιέρα 27cm στρώνουμε τη ζύμη, φροντίζοντας να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, κάτω και στο πλάι. Ότι περισσεύει δεν το κόβουμε αρχικά για να μην πέσει σε ύψος η τάρτα μας.
•    Κάνουμε τρύπες στη ζύμη με ένα πιρούνι.
•    Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με χαρτί ψησίματος και αρκετά φασόλια ή ρύζι (για να αποφύγουμε το φούσκωμά της κατά το ψήσιμο). Τη ψήνουμε στους 170°C για 15 λεπτά περίπου, τη βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τα φασόλια και την ψήνουμε για ακόμη 5λεπτά, μέχρι να ψηθεί η ζύμη. Αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί εκτός φούρνου και κόβουμε τις ψημένες άκρες που περισσεύουν, περνώντας τον πλάστη από πάνω από τη ταρτιέρα μας και πιέζοντας ελαφρώς.
Για τη γέμιση
•    Κόβουμε τις τομάτες σε φέτες του ½ εκατοστού και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και βάζουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε 10-15 λεπτά να μαριναριστούν.
•    Προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και τα ομογενοποιούμε πολύ καλά.
•    Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα παντού στη τάρτα μας και τοποθετούμε τις φέτες από τη τομάτα από πάνω κυκλικά, ώστε να καλυφθεί όλη η γέμιση μας από τις τομάτες.
•    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για περιπου 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα οι τομάτες στις άκρες.
•    Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρουμε και βάζουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο σε κάθε κομμάτι.

Τάρτα με γαλοπούλα και κρέμα γάλακτος- Συνταγή Χρήστου Μοίρα 

Για τη ζύμη

  •    250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    •    170 γρ. βούτυρο
    •    1 αβγό 
    •    1 πρέζα αλάτι, πιπέρι 
    
Για τη γέμιση

  •    200 γρ. στήθος γαλοπούλας
    •    150 γρ. μπέικον
    •    200 γρ. τυρί κρέμα
    •    100 γρ. γκούντα 
    •    2 αβγά 
    •    100 ml κρέμα γάλακτος
    •    1 πρέζα μοσχοκάρυδο
    •    Αλάτι, πιπέρι

Εύκολες συνταγές για αλμυρές τάρτες

Εκτέλεση της Συνταγής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το παγωμένο βούτυρο, το αβγό, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Απλώνουμε τη ζύμη σε φύλλο και τη στρώνουμε σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ. Καλύπτουμε τη βάση με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε βάρος (π.χ. φασόλια ή ρύζι). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Εύκολες συνταγές για αλμυρές τάρτες

Για τη γέμιση:

Σοτάρουμε το μπέικον σ’ ένα τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, το μπέικον και το τριμμένο τυρί, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε τη γέμιση στη βάση της τάρτας και ψήνουμε στους 180°C για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρουμε.
qYSgwa7VJAdyBL4S9p42w

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top