Τσικνοπέμπτη σήμερα κι αν έχετε φωνάξει στο σπίτι σας φίλους και συγγενείς για να το «τσικνίσετε», η Καλλιόπη Μπεζαντέ βρήκε για σας μία εύκολη, νόστιμη και υγιεινή συνταγή.
Η σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής Breakfast@Star, έφτιαξε κεμπάπ με πιτούλες και λαχταριστή sauce και έδειξε βήμα- βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
• 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
• 500 γρ. κιμάς προβατίνας
• 1 κρεμμύδι
• 3 σκελίδες σκόρδου
• 1 ματσάκι μαϊντανός
• 2 κ.σ. σουμάκ
• 2 κ.σ. πάπρικα Γλυκιά
• ½ κ.σ. μπούκοβο
• 1 κ.σ. κύμινο
• ¼ κ.σ. κανέλλα
• ¼ κ.σ. γαρύφαλλο
• ¼ κ.σ. μπαχάρι
• 4 φέτες ψωμί
Για τη σως
• 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 1 ντομάτα
• 1 σκελίδα σκόρδου
• ¼ ματσάκι μαϊντανός
• 2 κ.σ. σουμάκ
• 2 κ.σ. πάπρικα Γλυκιά
• ½ κ.σ. μπούκοβο
• 1 κ.σ. κύμινο
• 1/4 κ.σ. Κανέλλα
• 1/4 κ.σ. Γαρύφαλλο
• 1/4 κ.σ. Μπαχάρι
Εκτέλεση της Συνταγής
Σ’ ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε τους κιμάδες με τα μπαχαρικά. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και αφού έχουμε στραγγίσει καλά το ψωμί από το νερό, το προσθέτουμε κι αυτό.
Πλάθουμε καλά και περνάμε στα ξυλάκια για τα σουβλάκια. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Για τη σως:
Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ντομάτες, μαϊντανό και κρεμμύδι.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.