Φτιάξτε την πιο νόστιμη παραδοσιακή πορτοκαλόπιτα

Ο σεφ Χρήστος Μοίρας έφτιαξε την πιο καταπλητική συνταγή

Αν είστε λάτρης των γλυκών εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μία σούπερ συνταγή την οποία έδωσε πριν από λίγες μέρες ο Χρήστος Μοίρας στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star.

Ο σεφ είχε ετοιμάσει λαχταριστή πορτοκαλόπιτα. 

Νηστίσιμο και light προφιτερόλ από το Άγιον Όρος


Υλικά της συνταγής


· 300 γρ. φύλλο κρούστας

· 200 γρ. ζάχαρη

· 150 ml χυμός πορτοκαλιού

· 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

· 100 γρ. βούτυρο

· 2 αβγά

· ½ κ.γ. κανέλα

· 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ


Για το σιρόπι:

· 200 γρ. ζάχαρη

· 150 ml νερό

· 1 κ.σ. χυμός λεμονιού

· 2 πορτοκάλια (χωρίς φλούδα)

Μεσσηνιακή πορτοκαλόπιτα - Το γλυκό που λιώνει στο στόμα


Εκτέλεση της συνταγής

  • Αρχικά ανακατεύουμε τα τριμμένα φύλλα κρούστας με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ
  • Σ’ ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα τριμμένα φύλλα και ανακατεύουμε καλά
  • Σ’ μια κατσαρόλα βράζουμε τα ολόκληρα πορτοκάλια με τη ζάχαρη και το νερό για 10 λεπτά. Αφού κρυώσουν, τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε στο μείγμα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 - 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει
  • Για το σιρόπι, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 - 7 λεπτά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να κρυώσει
  • Μόλις βγει το γλυκό από τον φούρνο περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να απορροφηθεί πριν σερβίρουμε.

Δείτε το Breakfast@Star 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top