Αν είστε λάτρης των γλυκών εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μία σούπερ συνταγή την οποία έδωσε πριν από λίγες μέρες ο Χρήστος Μοίρας στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star.
Ο σεφ είχε ετοιμάσει λαχταριστή πορτοκαλόπιτα.
Υλικά της συνταγής
· 300 γρ. φύλλο κρούστας
· 200 γρ. ζάχαρη
· 150 ml χυμός πορτοκαλιού
· 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
· 100 γρ. βούτυρο
· 2 αβγά
· ½ κ.γ. κανέλα
· 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
· 200 γρ. ζάχαρη
· 150 ml νερό
· 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
· 2 πορτοκάλια (χωρίς φλούδα)
Εκτέλεση της συνταγής
- Αρχικά ανακατεύουμε τα τριμμένα φύλλα κρούστας με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ
- Σ’ ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα τριμμένα φύλλα και ανακατεύουμε καλά
- Σ’ μια κατσαρόλα βράζουμε τα ολόκληρα πορτοκάλια με τη ζάχαρη και το νερό για 10 λεπτά. Αφού κρυώσουν, τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε στο μείγμα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 - 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει
- Για το σιρόπι, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 - 7 λεπτά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να κρυώσει
- Μόλις βγει το γλυκό από τον φούρνο περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να απορροφηθεί πριν σερβίρουμε.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.