Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχερές ημέρες, τι πιο ιδανικό από μία ζεστή, εξαιρετική συνταγή που θα λατρέψετε!
Πρωινό της Τρίτης και ο Χρήστος Μοίρας, μπήκε στην κουζίνα του breakfast@star και μαγείρεψε μία πεντανόστιμη πικάντικη φασολάδα, δείχνοντας στους τηλεθεατές βήμα βήμα τη διαδικασία.
Υλικά της συνταγής
• 500 γρ. φασόλια (μέτρια)
• 1 κρεμμύδι
• 2 καρότα
• 2 κλωνάρια σέλινο
• 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
• 2 μικρές καυτερές πιπεριές
• 400 γρ. ντομάτες (φρέσκες ή κονσέρβα)
• 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
• 2 φύλλα δάφνης
• 1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
• ½ κ. γλ. πιπέρι καγιέν (κατά προτίμηση)
• ½ κ. γλ. κουταλάκι σουμάκ
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής
- Βράζουμε τα φασόλια (αφού τα έχουμε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ) μέχρι να μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κομμένα σε ροδέλες καρότα, το σέλινο και τις πιπεριές Φλωρίνης με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις καυτερές πιπερίες, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και το σουμάκ, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε με τον πελτέ ντομάτας, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα φασόλια, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι, και ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά.
- Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η φασολάδα και να δέσουν οι γεύσεις. Τη Σερβίρουμε ζεστή με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.