Πικάντικη φασολάδα: Μία πεντανόστιμη συνταγή, για τις χειμωνιάκες μέρες!

Ο Χρήστος Μοίρας έδειξε βήμα βήμα πώς να τη φτιάξετε

Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχερές ημέρες, τι πιο ιδανικό από μία ζεστή, εξαιρετική συνταγή που θα λατρέψετε!

Γευστικότατη φασολάδα φούρνου

Πρωινό της Τρίτης και ο Χρήστος Μοίρας, μπήκε στην κουζίνα του breakfast@star και μαγείρεψε μία πεντανόστιμη πικάντικη φασολάδα, δείχνοντας στους τηλεθεατές βήμα βήμα τη διαδικασία.

Υλικά της συνταγής

• 500 γρ. φασόλια (μέτρια)

• 1 κρεμμύδι

• 2 καρότα

• 2 κλωνάρια σέλινο

• 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

• 2 μικρές καυτερές πιπεριές

• 400 γρ. ντομάτες (φρέσκες ή κονσέρβα)

• 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας

• 2 φύλλα δάφνης

• 1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά

• ½ κ. γλ. πιπέρι καγιέν (κατά προτίμηση)

• ½ κ. γλ. κουταλάκι σουμάκ

• Ελαιόλαδο

• Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση της συνταγής

  • Βράζουμε τα φασόλια (αφού τα έχουμε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ) μέχρι να μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κομμένα σε ροδέλες καρότα, το σέλινο και τις πιπεριές Φλωρίνης με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τις καυτερές πιπερίες, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και το σουμάκ, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε με τον πελτέ ντομάτας, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα φασόλια, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι, και ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η φασολάδα και να δέσουν οι γεύσεις. Τη Σερβίρουμε ζεστή με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

 

Δείτε το Breakfast@Star 

 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top