Πικάντικη φασολάδα: Μία πεντανόστιμη συνταγή, για τις χειμωνιάκες μέρες!

Ο Χρήστος Μοίρας έδειξε βήμα βήμα πώς να τη φτιάξετε

Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχερές ημέρες, τι πιο ιδανικό από μία ζεστή, εξαιρετική συνταγή που θα λατρέψετε!

Γευστικότατη φασολάδα φούρνου

Πικάντικη φασολάδα: Μία πεντανόστιμη συνταγή, για τις χειμωνιάκες μέρες!

Πρωινό της Τρίτης και ο Χρήστος Μοίρας, μπήκε στην κουζίνα του breakfast@star και μαγείρεψε μία πεντανόστιμη πικάντικη φασολάδα, δείχνοντας στους τηλεθεατές βήμα βήμα τη διαδικασία.

Υλικά της συνταγής

• 500 γρ. φασόλια (μέτρια)

• 1 κρεμμύδι

• 2 καρότα

• 2 κλωνάρια σέλινο

• 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

• 2 μικρές καυτερές πιπεριές

• 400 γρ. ντομάτες (φρέσκες ή κονσέρβα)

• 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας

• 2 φύλλα δάφνης

• 1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά

• ½ κ. γλ. πιπέρι καγιέν (κατά προτίμηση)

• ½ κ. γλ. κουταλάκι σουμάκ

• Ελαιόλαδο

• Αλάτι, πιπέρι

 

Πικάντικη φασολάδα: Μία πεντανόστιμη συνταγή, για τις χειμωνιάκες μέρες!

Εκτέλεση της συνταγής

  • Βράζουμε τα φασόλια (αφού τα έχουμε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ) μέχρι να μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κομμένα σε ροδέλες καρότα, το σέλινο και τις πιπεριές Φλωρίνης με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τις καυτερές πιπερίες, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και το σουμάκ, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε με τον πελτέ ντομάτας, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα φασόλια, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι, και ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η φασολάδα και να δέσουν οι γεύσεις. Τη Σερβίρουμε ζεστή με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

 

Δείτε το Breakfast@Star 

 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top