Αν σας αρέσουν και οι χυλοπίτες αλλά και τα λουκάνικα, ο Χρήστος Μοίρας έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star μία συνταγή που τα περιλαμβάνει και τα δύο.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της πρωινής εκπομπής του Star και έφτιαξε χυλοπίτες με λουκάνικα και μυζήθρα.
Υλικά της Συνταγής
• 300 γρ. χυλόπιτες
• 250 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
• 200 γρ. μυζήθρα
• 2 κ.σ. βούτυρο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
• Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
• 500 γρ. ντομάτες
• 1 μικρό κρεμμύδι
• 1 κ. γλ. ρίγανη
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 15 -20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε τις χυλόπιτες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό του βρασμού.
Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φέτες του λουκάνικου μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και την πάπρικα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Ρίχνουμε τις βρασμένες χυλόπιτες και λίγο από το βρασμένο νερό.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1 - 2 λεπτά να αναμειχθούν οι γεύσεις. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα μυζήθρας, ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε τις χυλόπιτες ζεστές, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη μυζήθρα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.