Είστε μακαρονάδες; Δείτε μία πρωτότυπη αλλά νόστιμη συνταγή

Η συνταγή του Βαρθαλίτη για μακαρονάδα με ψητά σπαράγγια

Αν είστε μακαρονάδες αλλά έχετε βαρεθεί να τρώτε συνεχώς μακαρόνια με κιμά, μακαρόνια με σάλτσα ή καρμπονάρα και θέλετε να δοκιμάσετε μία νέα συνταγή, ο Σταύρος Βαρθαλίτης σας έχει την καλύτερη.

Είστε μακαρονάδες; Δείτε μία θεϊκή συνταγή

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής breakfast@star και μας έδειξε πώς μπορούμε να φτιάξουμε μακαρονάδα με ψητά σπαράγγια, ντοματίνια και γαλοπούλα.

Υλικά για τα ζυμαρικά με ψητά σπαράγγια, πανσέτα & ντοματίνια

● 400 γρ. Πένες
● 500 γρ. Ματσάκι σπαράγγια
● 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
● 200 γρ. Γαλοπούλα καπνιστή σε κομμάτι
● 200 γρ. Ντοματίνια
● 1-2 Κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
● 8-10 Φύλλα φρέσκου βασιλικού
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
● 100 γρ. Παρμεζάνα

Η αυθεντική συνταγή για πέστο βασιλικού

Για τα ζυμαρικά με ψητά σπαράγγια, πανσέτα & ντοματίνια

● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
● Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
● Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από ίνες και ξυλώδεις άκρες, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
● Κόβουμε σε μέτριους κύβους τη καπνιστή γαλοπούλα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και την προσθέτουμε στο ταψί με τα σπαράγγια.
● Ψήνουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το θυμάρι και ψήνουμε για 5 λεπτά.
● Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και τον προσθέτουμε στο ταψί.
● Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το μείγμα από το ταψί και ανακατεύουμε καλά.
● Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τριμμένη παρμεζάνα.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top