Τα κρύα έπιασαν κι αν ψάχνετε μία συνταγή για σούπα ο Χρήστος Μοίρας έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star την καλύτερη.
Ο σεφ ετοίμασε κρεμμυδόσουπα με τραγανό μπέικον και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Σας αρέσουν οι σούπες; Δείτε μία θεϊκή συνταγή με σελινόριζα
Υλικά της Συνταγής
• 4 κρεμμύδια
• 150 γρ. μπέικον
• 50 γρ. βούτυρο
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 1 λίτρο ζωμό κοτ0όπουλου
• 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
• Ψιλοκομμένος μαϊντανός (για γαρνίρισμα)
• Φέτες ψωμιού (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση της Συνταγής
Για το μπέικον
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε μια σχάρα σε ένα ταψί και απλώνουμε τις φέτες μπέικον σε μια μόνο στρώση πάνω στη σχάρα.
Ψήνουμε το μπέικον στο φούρνο για 15 - 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό, ελέγχοντας το συχνά για να μην καεί και έπειτα το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λίπος.
Για την Κρεμμυδόσουπα
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να καραμελώσουν και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
Προσθέτουμε τον ζωμό και το ξίδι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα μέχρι να γίνει ομοιόμορφη. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, προσθέτοντας από πάνω τα κομμάτια crispy bacon και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αν επιθυμούμε, μπορούμε να συνοδεύσουμε τη σούπα με φέτες ψητού ψωμιού.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.