Σας αρέσουν οι σούπες; Δείτε μία θεϊκή συνταγή με σελινόριζα

Κρεμώδης σούπα με σελινόριζα

Τέτοιες μέρες που η θερμοκρασία έχει πέσει πολύ, υπάρχει κάτι πιο λαχταριστό από ένα πιάτο ζεστή σούπα; Αν ψάχνετε μία ιδιαίτερη συνταγή ο Σταύρος Βαρθαλίτης έχει την καλύτερη. 

Η πιο εύκολη βελουτέ σούπα μανιταριών με τραγανό πράσο

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής Breakfast@star και έφτιαξε κρεμώδης σούπα με σελινόριζα.

Βελουτέ σούπα μανιταριών με τραγανό πράσο

Υλικά για Κρεμώδης σούπα με σελινόριζα 

● 2 κιλά σελινόριζα
● 3 καρότα
● 2 κ.σ. ελαιόλαδο
● 1 κρεμμύδι ξερό
● 3 κοτσάνια σέλινο
● 1 κ.σ. βούτυρο
● 3 σκ. σκόρδο
● 1κ.σ καστανή ζάχαρη
● 1κ.γ τριμμένο τζίντζερ
● ½κ.γ τριμμένο κάρδαμο
● ½κ.γ τριμμένο μπαχάρι
● ½κ.γ τριμμένο μοσχοκάρυδο
● 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
● 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
● ½ κούπα κρέμα γάλακτος
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βελουτέ σούπα με ψητά καρότα και άρωμα από τζίντζερ

Υλικά για τα κρουτόν

● 3 χοντρές φέτες ψωμί
● 1 κ.σ. ελαιόλαδο
● 50γρ. γραβιέρα

Εκτέλεση για τα κρουτόν

● Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
● Βάζουμε το ψωμί σε κύβους σε ένα ταψί σε μία στρώση και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
● Πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα, και αλατοπιπερώνουμε.
● Ψήνουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να χρυσαφίσουν.
Εκτέλεση για Κρεμώδης ψητή σούπα παστινάκι
● Τοποθετούμε σε ένα μπολ τη σελινόριζα σε κυβάκια αφού την καθαρίσουμε εξωτερικά και τα καρότα σε κυβάκια.
● Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
● Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
● Απλώνουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
● Ψήνουμε για 30 λεπτά.
● Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σέλινο σε κύβους, για 5 λεπτά.
● Μειώνουμε τη θερμότητα σε χαμηλή.
● Προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την καστανή ζάχαρη και τη ψητή σελινόριζα και τα καρότα.
● Μαγειρεύουμε για ακόμα 5-10 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να είναι πολύ μαλακά.
● Προσθέτουμε τζίντζερ, κάρδαμο, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
● Ρίχνουμε το νερό και με το που πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά.
● Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
● Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα μας καλά.
● Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά.
● Σερβίρουμε την σούπα μας με κρουτόν.
 

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top