Η πιο εύκολη βελουτέ σούπα μανιταριών με τραγανό πράσο

O Σταύρος Βαρθαλίτης δίνει tips για την πιο νόστιμη χειμωνιάτικη σούπα

Έρχονται κρύες μέρες γι' αυτό ο Σταύρος Βαρθαλίτης έφτιαξε σήμερα στο Breakfast@star μία νόστιμη βελουτέ σούπα μανιταριών με τραγανό πράσο και μας έδειξε τον τρόπο για να την κάνουμε γρήγορα και εύκολα!

Η πιο λαχταριστή συνταγή για ιταλικά ζυμαρικά με λουκάνικο

Υλικά

● 1 κιλό Μανιτάρια λευκά

● 5 Πράσα μόνο το λευκό μέρος

● 2 Σκελίδες σκόρδο

● 40 γρ. Ελαιόλαδο

● 800 γρ. Ζωμό λαχανικών ή νερό

● 400 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

● 60 γρ. Βούτυρο

● 4 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι

● 1/4 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό

● Αλάτι

● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

● Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Φτιάξτε τα πιο ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με πατάτες

Εκτέλεση

● Σε βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

● Καθαρίζουμε με χαρτί τα μανιτάρια εξωτερικά, ώστε να μην έχουν χώματα, τα κόβουμε στη μέση μαζί με το κοτσάνι τους και τα σοτάρουμε για 4 λεπτά.

● Προσθέτουμε το μισό βούτυρο, μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα 3 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες, μαζί με το σκόρδο χοντροκομμένο και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως, να πάρουν χρώμα.

● Προσθέτουμε το θυμάρι ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.

● Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε με μισόκλειστο το καπάκι για περίπου 20-30 λεπτά.

● Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.

● Μόλις η σούπα είναι έτοιμη, σβήνουμε τη φωτιά και τη χτυπάμε σε δόσεις στον κάδο του μπλέντερ, μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.

● Την περνάμε από σίτα καθώς τη μεταφέρουμε ξανά μέσα στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ώστε να πάρει μια βράση.

● Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

● Κόβουμε με το μαχαίρι στο ξύλο κοπής τα υπόλοιπα πράσα κατά μήκος στη μέση, στη συνέχεια σε λεπτές λωρίδες, με πάχος μέχρι 1 χιλιοστό και τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά.

● Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και τηγανίζουμε τμηματικά τα πράσα, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

● Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

● Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τη σούπα ζεστή με το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το τραγανό πράσο από πάνω.

 

Δείτε όλες τις εκπομπές Breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top