Φτιάξτε τα πιο ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με πατάτες

Το μυστικό του Σταύρου Βαρθαλίτη

Μπιφτέκια γεμιστά στο φούρνο με πατάτες έφτιαξε σήμερα στο Breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης και μας δείχνει τον τρόπο για να κάνουμε μία κλασσική συνταγή λίγο πιο διαφορετικά!

Δείτε στο βίντεο το μυστκό που μας προτείνει!

Υλικά για τα μπιφτέκια

· 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

· 1 κρεμμύδι ξερό

· 2 ντομάτες

· 80γρ. φρυγανιά τριμμένη

· 3 αυγά

· 2 κ.σ. ελαιόλαδο

· 80γρ. κρέμα γάλακτος 35%

· 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

· 1κ.γ ρίγανη ξερή

· 1κ.γ πάπρικα γλυκιά

· αλάτι

· φρεσκοτριμμένο πιπέρι

· 100 γρ φέτα

Για τις πατάτες φούρνου

· 1 κιλό πατάτες baby

· 50γρ. ελαιόλαδο

· 1 κ.σ. μουστάρδα

· 1κ.γ πάπρικα γλυκιά

· 30γρ. μέλι

· Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

· 400γρ. νερό

· αλάτι

· φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση για τις πατάτες φούρνου

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

· Κόβουμε τις πατάτες στη μέση.

· Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα ταψί.

· Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

· Ψήνουμε για 50 λεπτά.

Εκτέλεση για τα μπιφτέκια

· Τρίβουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις ντομάτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

· Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας στο μπολ.

· Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα και να ομογενοποιηθεί καλά.

· Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

· Πλάθουμε 10 μπιφτέκια και βάζουμε στο κέντρο από ένα κύβο φέτας.

· Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το ταψί με τις πατάτες.

· Τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα.

· Τα τελευταία 10 λεπτά γυρνάμε τα μπιφτέκια κι από την άλλη πλευρά.

· Σερβίρουμε!

 

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top