Βελουτέ σούπα μανιταριών με τραγανό πράσο

Μία υπέροχη ζεστή σουπίτσα διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Μία ζεστή σούπα μανιταριών με πράσο μας ετοιμάζει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Βελουτέ σούπα μανιταριών με τραγανό πράσο και δείτε πώς θα την ετοιμάσετε!

Μήπως πρέπει να τρως πιο συχνά σούπες;

Υλικά
●    1 κιλό Μανιτάρια λευκά  
●    5 Πράσα μόνο το λευκό μέρος 
●    2 Σκελίδες σκόρδο 
●    40 γρ. Ελαιόλαδο 
●    800 γρ. Ζωμό λαχανικών ή νερό 
●    400 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
●    60 γρ. Βούτυρο 
●    4 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
●    1/4 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό  
●    Αλάτι
●    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
●    Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα 

Κακοκαιρία και... ας ετοιμάσουμε σούπες - 4 λαχταριστές συνταγές

Εκτέλεση
●    Σε βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
●    Καθαρίζουμε με χαρτί τα μανιτάρια εξωτερικά, ώστε να μην έχουν χώματα, τα κόβουμε στη μέση μαζί με το κοτσάνι τους και τα σοτάρουμε για 4 λεπτά.
●    Προσθέτουμε το μισό βούτυρο, μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα 3 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες, μαζί με το σκόρδο χοντροκομμένο και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως, να πάρουν χρώμα. 
●    Προσθέτουμε το θυμάρι ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
●    Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε με μισόκλειστο το καπάκι για περίπου 20-30 λεπτά.
●    Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά. 
●    Μόλις η σούπα είναι έτοιμη, σβήνουμε τη φωτιά και τη χτυπάμε σε δόσεις στον κάδο του μπλέντερ, μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
●    Την περνάμε από σίτα καθώς τη μεταφέρουμε ξανά μέσα στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ώστε να πάρει μια βράση.
●    Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και αφήνουμε για λίγο στην άκρη. 
●    Κόβουμε με το μαχαίρι στο ξύλο κοπής τα υπόλοιπα πράσα κατά μήκος στη μέση, στη συνέχεια σε λεπτές λωρίδες, με πάχος μέχρι 1 χιλιοστό και τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά.
●    Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και τηγανίζουμε τμηματικά τα πράσα, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
●    Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
●    Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τη σούπα ζεστή με το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το τραγανό πράσο από πάνω.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top