Ο Χρήστος Μοίρας έδωσε την τέλεια συνταγή για το Σαββατοκύριακο

Φτιάξε το πιο νόστιμο burger

Θα φωνάξεις τους φίλους σου το Σαββατοκύριακο σπίτι και δεν ξέρεις τι να τους μαγειρέψεις; Ο Χρήστος Μοίρας έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star την πιο καλή ιδέα.

Ο Βαρθαλίτης έφτιαξε το σούπερ φαγητό για να το φάτε μετά την παραλία

Ο σεφ πρότεινε Burger με μπιφτέκι γαλοπούλας

O Moίρας έφτιαξε την πιο νόστιμη κοτόπιτα με πιπεριές

Υλικά της Συνταγής 

Για το μπιφτέκι

•    500 γρ. κιμά γαλοπούλας
•    1 κρεμμύδι
•    1 σκελίδα σκόρδο
•    2 κ.σ. βρώμη (ή τριμμένη φρυγανιά ολικής άλεσης)
•    1 αβγό
•    2 κ.σ. ελαιόλαδο
•    1 κ. γλ. μουστάρδα
•    1 κ. γλ. πάπρικα
•    Φρέσκα μυρωδικά (Μαϊντανός ή θυμάρι) 
•    Αλάτι 
•    Πιπέρι 

Για το Burger

•    4 ψωμάκια ολικής άλεσης (ή με βρώμη)
•    Φέτες ντομάτας
•    Φέτες αγγουριού
•    Φύλλα μαρουλιού
•    Γιαούρτι με λίγα λιπαρά ή σάλτσα γιαουρτιού 
•    1 φέτα αβοκάντο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά γαλοπούλας, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τη βρώμη (ή τη φρυγανιά), το αυγό, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά, πλάθουμε το μείγμα σε 4 μπιφτέκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά. 

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο και ψήνουμε τα μπιφτέκια από κάθε πλευρά για 4 με 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν στο εσωτερικό τους. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε τα ψωμάκια ολικής άλεσης στον φούρνο ή στη τοστιέρα.

Για το στήσιμο του burger:

Απλώνουμε λίγο γιαούρτι στο κάτω μέρος του ψωμιού, προσθέτουμε το μαρούλι, το μπιφτέκι γαλοπούλας, τις φέτες αγγουριού, της ντομάτας και το αβοκάντο (προαιρετικά).

Καλύπτουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού και σερβίρουμε με μία σαλάτα ή ψητές γλυκοπατάτες. 

Δείτε το Βreakfast@Star 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top