Αν είστε λάτρης του κρέατος και ψάχνετε να φτιάξετε νέες και ενδιαφέρουσες εκπομπές, δείτε αυτή που ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.
O σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του Star και ετοίμασε χοιρινό με σάλτσα πικάτα και ρύζι με μυρωδικά.
Υλικά για ρύζι με μυρωδικά
· 400 γρ. ρύζι μπασμάτι
· 800 γρ. νερό
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
· 60 γρ. ελαιόλαδο
· 1 κρεμμύδι φρέσκο μέτριο
· ¼ μάτσο άνηθο φρέσκο
Υλικά για χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα πικάτα
· 4 μπριζόλες λαιμού χοιρινές
· 60 γρ. κάπαρη
· 2 λεμόνια (χυμό)
· 80 γρ. βούτυρο
· 60 γρ. ελαιόλαδο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση για ρύζι λαχανικών
· Πλένουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι με τρεχούμενο νερό μέχρι να βγάλει το άμυλο του.
· Προσθέτουμε το ρύζι, το νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να κοχλάσει.
· Χαμηλώνουμε την φωτιά σε χαμηλή, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 15΄.
· Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε στο μάτι για 3΄ ακόμα.
· Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να αφρατέψει και αφήνουμε στην άκρη.
· Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, το φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να γίνει το ρύζι ομοιογενές.
Εκτέλεση για χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα πικάτα
· Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
· Φοράμε γάντια και ακουμπάμε τις μπριζόλες σε πάγκο κοπής.
· Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τις βάζουμε στο τηγάνι να τηγανιστούν για 4΄ από κάθε πλευρά.
· Αφαιρούμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και τις βάζουμε στο πιάτο σερβιρίσματος.
· Προσθέτουμε την κάπαρη στο τηγάνι και την σοτάρουμε για 4΄.
· Σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι και αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά.
· Προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε σο τηγάνι έκτος φωτιάς για να δημιουργήσουμε μια κρεμώδες, βουτυρένια σάλτσα.
· Απλώνουμε με ένα κουτάλι από 2 κουταλιές από την σάλτσα σε κάθε μπριζόλα.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
· Προσθέτουμε στα πιάτα με τις μπριζόλες και 4 κουταλιές από το ρύζι με τα μυρωδικά, και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε και να απολαύουμε.