Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Αν ψάχνετε για μία ενδιαφέρουσα συνταγή για γλυκιά πίτα ο Σταύρος Βαρθαλίτης σας έχει την καλύτερη.

Πανεύκολη συνταγή για ζυμαρόπιτα

Ο σεφ μπήκε μέσα στην κουζίνα της εκπομπής breakfast@star, έφτιαξε γαλατόπιτα χωρίς φύλλο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

 Υλικά της Συνταγής 

· 1250 γρ. φρέσκο γάλα 3,5%
· 1 κ.σ. βούτυρο
· 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
· 350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
· 3 αυγά
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για το σερβίρισμα
· 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη

Εκτέλεση της Συνταγής

· Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα πάνω – κάτω, στους 170°C.
· Προσθέτουμε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά καθώς το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει χλιαρό.
· Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις ξύνοντας τη βάση της κατσαρόλας, μέχρι να πήξει το μείγμα μας και να βγάλει τις πρώτες φουσκάλες.
· Αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
· Σπάμε τα αυγά μέσα σε μικρό μπολ, τα ανακατεύουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε το μείγμα με κυκλικές, γρήγορες κινήσεις μέχρι ομογενοποιηθεί.
· Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί (30*35) και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
· Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 45’ με 50’.
· Αφήνουμε να κρυώσει για 10’.
· Προσθέτουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη μαζί με την κανέλα για το σερβίρισμα και τα ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι.
· Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της γαλατόπιτας ομοιόμορφα με το μείγμα της κανέλας.
· Σερβίρουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top