Φτιάξτε τα πιο νόστιμα σκαλτσούνια με ξηρούς καρπούς και μήλα 

Άχαστη η συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη στο Breakfast@Star

Δείτε τη συνταγή από το Breakfast@Star

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα σκαλτσούνια με ξηρούς καρπούς και μήλα δια χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη, όπως είδαμε μέσα από το Breakfast@Star το πρωί της Παρασκευής.

Υλικά για τη ζύμη

•    500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μονό του
•    170 γρ. ηλιέλαιο 
•    80γρ. χυμό πορτοκάλι
•    2κ.σ ζάχαρη κρυσταλλική

Υλικά για τη γέμιση

•    2 μήλα 
•    100γρ. καρύδια 
•    50γρ. σταφίδες ξανθές
•    2κ.σ. φρυγανιά
•    3κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
•    1 κ.σ. κανέλα
•    Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση για τη ζύμη

•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
•    Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, με τα χέρια μας ανοίγουμε μια λακούβα και βάζουμε μέσα το ηλιέλαιο, τον χυμό και τη ζάχαρη. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά. 
•    Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος.

Εκτέλεση για τη γέμιση

•    Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε τα καρύδια, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε στο μπλέντερ τα μήλα καθαρισμένα.
•    Στο ίδιο μπολ με τα καρύδια προσθέτουμε τα μήλα, τις σταφίδες, τη φρυγανιά, τη ζάχαρη, την κανέλα κι ομογενοποιούμε πολυ καλά.

Εκτέλεση για τη σύνθεση

•    Παίρνουμε τη ζύμη μας και την κόβουμε σε μπαλάκια 30γρ., ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας ή με έναν πλάστη. Βρέχουμε περιμετρικά το φύλλο και βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση μας, κλείνουμε  σε μισοφέγγαρο πολύ καλά με τα δάχτυλα μας και πιέζουμε με ένα πιρούνι τις άκρες. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν.
•    Τοποθετούμε τα σκαλτσούνια μας σε ταψί με λαδόκολλα.
•    Ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
•    Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top