Θέλετε να γιορτάσετε με τον αγαπημένο σας την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, κάνοντας ένα ρομαντικό δείπνο; Σίγουρα μία τέτοια μέρα δεν θα πρέπει να παραλείψετε την τούρτα.
Αν ψάχνετε λοιπόν μία εύκολη και γρήγορη συνταγή ο Σταύρος Βαρθαλίτης σας έχει την καλύτερη.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής Breakfast@star και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά για το παντεσπάνι
· 180 γρ. φαρίνα
· 180 γρ. ζάχαρη άχνη
· 180 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
· 3 μεσαία αυγά
· 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
· 1 εκχύλισμα βανίλιας
· 1 πρέζα αλάτι
· 30γρ. κακάο
· 1-2κ.σ νερό
Υλικά για τη γέμιση
· 50 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
· 200 γρ. Τυρί κρέμα
· 125 γρ. Κουβερτούρα 54%
· 350 γρ. Ζάχαρη άχνη
· 120 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
· 1 κ.γλ. Εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για το σερβίρισμα
· 200 γρ. Κρέμα γαλακτος 35% λιπαρά
· 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
· 100γρ. νιφάδες κουβερτούρας
Εκτέλεση της Συνταγής
· Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
· Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
· Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ, κόβοντας το βούτυρο σε κυβάκια.
· Αρχίζουμε την ανάδευση σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 1 λεπτό, μέχρι όλα τα υλικά να έχουν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
· Αν η ζύμη μας είναι αρκετά στέρεη προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
· Σε αποσπώμενη στρογγυλή φόρμα 26εκ. βουτυρώνουμε, στρώνουμε λαδόκολλα και έπειτα προσθέτουμε το μείγμα μας.
· Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
· Αφαιρούμε απ’ το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει, για 10 λεπτά.
· Το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα για να κρυώσει τελείως, για περίπου 60 λεπτά.
· Το κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 2 φέτες.
Εκτέλεση για τη γέμιση
· Σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά στα 800Watt λιώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος και τη κουβερτούρα σε κομμάτια.
· Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν, για 2 λεπτά.
· Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη, τη λιωμένη σοκολάτα, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, σε μέτρια ταχύτητα.
· Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, για 1-2 λεπτά.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
· Τοποθετούμε το επάνω μισό από το παντεσπάνι, σε κυκλικό δίσκο σερβιρίσματος με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω.
· Με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα αλείφουμε την κομμένη πλευρά με το 1/3 από τη γέμιση και τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι από πάνω.
· Αλείφουμε και το δεύτερο κομμάτι από πάνω και περιμετρικά με την υπόλοιπη γέμιση.
· Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρημε μίξερ χειρός ή στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία σταθερή σαντιγί.
· Μεταφέρουμε τη σαντιγί μας σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε πάνω από την τούρτα μας, περιμετρικά ροζέτες .
· Πασπαλίζουμε με νιφάδες κουβερτούρας και σερβίρουμε.!