Εύκολη τούρτα σοκολάτας με παντεσπάνι για τον Άγιο Βαλεντίνο

Πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη τούρτα για τον Άγιο Βαλεντίνο

Θέλετε να γιορτάσετε με τον αγαπημένο σας την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, κάνοντας ένα ρομαντικό δείπνο; Σίγουρα μία τέτοια μέρα δεν θα πρέπει να παραλείψετε την τούρτα. 

Καταπληκτικές τούρτες εμπνευσμένες από κήπους

Αν ψάχνετε λοιπόν μία εύκολη και γρήγορη συνταγή ο Σταύρος Βαρθαλίτης σας έχει την καλύτερη. 

Αυτή η τάρτα με μήλα, δεν είναι σαν τις άλλες!

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής Breakfast@star και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά για το παντεσπάνι

· 180 γρ. φαρίνα
· 180 γρ. ζάχαρη άχνη
· 180 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
· 3 μεσαία αυγά
· 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
· 1 εκχύλισμα βανίλιας
· 1 πρέζα αλάτι
· 30γρ. κακάο
· 1-2κ.σ νερό

Υλικά για τη γέμιση

· 50 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
· 200 γρ. Τυρί κρέμα
· 125 γρ. Κουβερτούρα 54%
· 350 γρ. Ζάχαρη άχνη
· 120 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
· 1 κ.γλ. Εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για το σερβίρισμα
· 200 γρ. Κρέμα γαλακτος 35% λιπαρά
· 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
· 100γρ. νιφάδες κουβερτούρας

Εκτέλεση της Συνταγής 

· Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
· Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
· Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ, κόβοντας το βούτυρο σε κυβάκια.
· Αρχίζουμε την ανάδευση σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 1 λεπτό, μέχρι όλα τα υλικά να έχουν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
· Αν η ζύμη μας είναι αρκετά στέρεη προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
· Σε αποσπώμενη στρογγυλή φόρμα 26εκ. βουτυρώνουμε, στρώνουμε λαδόκολλα και έπειτα προσθέτουμε το μείγμα μας.
· Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
· Αφαιρούμε απ’ το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει, για 10 λεπτά.
· Το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα για να κρυώσει τελείως, για περίπου 60 λεπτά.
· Το κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 2 φέτες.
Εκτέλεση για τη γέμιση
· Σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά στα 800Watt λιώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος και τη κουβερτούρα σε κομμάτια.
· Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν, για 2 λεπτά.
· Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη, τη λιωμένη σοκολάτα, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, σε μέτρια ταχύτητα.
· Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, για 1-2 λεπτά.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
· Τοποθετούμε το επάνω μισό από το παντεσπάνι, σε κυκλικό δίσκο σερβιρίσματος με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω.
· Με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα αλείφουμε την κομμένη πλευρά με το 1/3 από τη γέμιση και τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι από πάνω.
· Αλείφουμε και το δεύτερο κομμάτι από πάνω και περιμετρικά με την υπόλοιπη γέμιση.
· Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρημε μίξερ χειρός ή στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία σταθερή σαντιγί.
· Μεταφέρουμε τη σαντιγί μας σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε πάνω από την τούρτα μας, περιμετρικά ροζέτες .
· Πασπαλίζουμε με νιφάδες κουβερτούρας και σερβίρουμε.!

Δείτε το breakfast@star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top