Αν νηστεύετε ή αν αποφασίσατε να γίνετε vegan μπορείτε άνετα και χωρίς τύψεις να απολαύσετε το γλυκό που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.
Το λαχταριστό σνακ που πάει «γάντι» με τον καφέ σας- Δείτε τη συνταγή
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του star και έφτιαξε νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα.
Υλικά για το σιρόπι
● 400 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
● 500 γρ. Νερό
● 1 στικ Κανέλας
Υλικά για την πορτοκαλόπιτα
● 450 γρ. Φύλλα κρούστας
● 200 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
● 200 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
● 200 γρ. Ηλιέλαιο
● 400 γρ. Χυμό πορτοκάλι
● 1 κ.γ. Σόδα μαγειρική
● 1 κ.σ. Μπέικιν πάουντερ
● 2 Πορτοκάλια (ξύσμα)
● 2 κ.σ. Ηλιέλαιο για άλειμμα
Για το σιρόπι
● Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
● Αφαιρούμε το στικ κανέλας και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για την πορτοκαλόπιτα
● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC, στις αντιστάσεις.
● Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λεπτές λωρίδες, τα ανοίγουμε με τα χέρια μας για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τα αφήνουμε στην άκρη.
● Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τον χυμό, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν.
● Προσθέτουμε σταδιακά το σιμιγδάλι, όσο ανακατεύουμε.
● Προσθέτουμε λίγα-λίγα τα κομμένα φύλλα στο μείγμα και ανακατεύουμε να απορροφήσουν την υγρασία.
● Λαδώνουμε ένα ταψί φούρνου 33x23 εκ. και απλώνουμε το μείγμα.
● Ψήνουμε στην κάτω θέση του φούρνου για 55 λεπτά.
● Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και ρίχνουμε σταδιακά το σιρόπι όσο είναι καυτό.
● Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
● Σερβίρουμε.
Δείτε την εκπομπή Breakfast@star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.