Μοσχάρι μεθυσμένο με αχλάδι, λιαστή ντομάτα και καρότο

Συνταγή για να φτιάξετε το πιο νόστιμο μοσχαράκι

Άλλη μία συνταγή που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή Breakfast@star. 

Μαγειρεύουμε νοστιμότατο μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες

O σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε μοσχαράκι μεθυσμένο με αχλάδι, λιαστή ντομάτα και καρότο.

Μοσχαράκι κοκκινιστό με κολοκυθάκι και πατάτες

Υλικά για το μοσχάρι

· 1 κιλό μοσχάρι από ελιά, κομμένο σε κύβους
· 50γρ. ελαιόλαδο
· 2 κρεμμύδια ξερά, χοντροκομμένα
· 3 καρότα, χοντροκομμένα
· 3 κ.σ. μέλι
· 80γρ. αλεύρι
· 2 κουτάκια μπίρα
· 150γρ. νερό
· 5 αχλάδια
· 15 ντομάτες λιαστές, καλά στραγγισμένες
· 1 κ.γ κύμινο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Μοσχαράκι με κριθαρότο - Ένα πιάτο που «μυρίζει» θαλπωρή

Εκτέλεση για το μοσχάρι

· Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε το μοσχάρι μας. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
· Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές του.
· Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις λιαστές ντομάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι και έπειτα, περιχύνουμε με την μπίρα, το νερό, το κύμινο και ανακατεύουμε.
· Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα. Ανακατεύουμε πότε πότε.
· Τέλος, καθαρίζουμε τα αχλάδια από φλούδες και κουκούτσια, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top