Μία συνταγή εμπνευσμένη από την Κρήτη έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star. Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε σκιουφιχτά με μοσχαράκι και κεφαλοτύρι.
Υλικά της Συνταγής
500 γρ. ζυμαρικά σκιουφιχτά ή χυλοπιτάκι, 1,2 κιλά Μοσχάρι (σπάλα), 100 γρ. ελαιόλαδο, 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 καρότο, 1 κιλό ζωμό κοτόπουλου, 3 ντομάτες ώριμες, 150 γρ. κεφαλοτύρι σε κύβους, φρέσκο θυμάρι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση της Συνταγής
• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα που καίει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο, ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. • Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. • Σε ένα ταψί αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας. • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για 1 ώρα και 30 λεπτά. • Προσθέτουμε στο ταψί την ντομάτα και τα σκιουφιχτά και ψήνουμε για 20 λεπτά. • Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τους κύβους τυριού και το φρέσκο θυμάρι. • Μόλις λιώσει το τυρί, βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.