Μακαρονάδα φούρνου με τόνο και λιαστή ντομάτα

Η μακαρονάδα φούρνου αλλιώς

Άλλη μία συνταγή ξεχωριστή και πεντανόστιμη, έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.

Έχετε έξι ευρώ; Φτιάξτε ριγκατόνι με καλοκαιρινή σάλτσα καπονάτα

Ο σεφ μπήκε μέσα στην κουζίνα και ετοίμασε μακαρονάδα φούρνου με τόνο και λιαστή ντομάτα.

Σπαγγέτι με λεμονάτες γαρίδες και κολοκυθάκια

Υλικά για τη μακαρονάδα φούρνου

● 500 γρ. Πέννες
● 250 γρ. Τόνο σε ελαιόλαδο
● 150 γρ. Λιαστή ντομάτα
● 40 γρ. Ελαιόλαδο
● 1 Σκελίδα σκόρδο
● 1 Ξερό κρεμμύδι λευκό, μικρό
● 2 κ.σ. Ντοματοπελτέ
● 400 γρ. Κονκασέ ντομάτας
● 3 κλωνάρια Φρέσκο βασιλικό
● 200 γρ. τριμμένη Μοτσαρέλα
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για την πιο πρωτότυπη και light μακαρονάδα!

Για τη μακαρονάδα φούρνο

● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180ο C.
● Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
● Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
● Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε φέτες, τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
● Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2 λεπτά.
● Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τον τόνο στραγγισμένο και βράζουμε για 5 λεπτά.
● Προσθέτουμε τις πένες και ανακατεύουμε να απορροφήσουν τη σάλτσα.
● Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
● Απλώνουμε τη μακαρονάδα σε ένα ταψί φούρνου 33x23 εκ. ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 20 λεπτά.
● Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
● Σερβίρουμε.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top