Εύκολη συνταγή για λαζάνια με λαχανικά και ανθότυρο

Συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα

Αν είστε μακαρονάδες αλλά έχετε βαρεθεί να τρώτε τις ίδιες και τις ίδιες συνταγές, δοκιμάστε κάτι νέο, ξεχωριστό και υγιεινό.

Έχετε έξι ευρώ; Φτιάξτε ριγκατόνι με καλοκαιρινή σάλτσα καπονάτα

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης προτείνει να φτιάξουμε λαζάνια με λαχανικά και ανθότυρο.

Σπαγγέτι με λεμονάτες γαρίδες και κολοκυθάκια

Υλικά της Συνταγής

Για τη γέμιση

● 120 γρ. Ελαιόλαδο
● 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
● 2 Καρότα μέτρια σε κυβάκια
● 2 Πιπεριές Φλωρίνης σε κυβάκια
● 2 Πιπεριές κίτρινες σε κυβάκια
● 2 Κολοκυθάκια σε κυβάκια
● 1 Μελιτζάνα σε κυβάκια
● 200 γρ. Μανιτάρια ψιλοκομμένα
● 2 Σκελίδες σκόρδο
● 1 κ.σ. Ζάχαρη κρυσταλλική
● 500 γρ. Σάλτσα ντομάτας
● 1 Ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη
● 6-7 φύλλα Βασιλικό, ψιλοκομμένο
● 400 γρ. Ανθότυρο
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα λαζάνια
● 18 Λαζάνια
● 140 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
● 300 γρ. Σάλτσα ντομάτας
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για την πιο πρωτότυπη και light μακαρονάδα!

Εκτέλεση της Συνταγής 

Για τη γέμιση

● Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε αρχικά τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις πιπεριές. Προσθέτουμε αλάτι και περιμένουμε να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και αυτά. Προσθέτουμε τέλος, το σκόρδο και μαγειρεύουμε, μέχρι να μυρίσει και να σωταριστεί και αυτό.
● Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ζάχαρη αν χρειάζεται. Σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να γλασσάρει. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τον βασιλικό και την ντομάτα και βγάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
● Προσθέτουμε το ανθότυρο σπασμένο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Για τα λαζάνια
● Σ' ένα πυρέξ 25x35 εκ. απλώνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας και από πάνω μια στρώση λαζάνια, δηλαδή 6 τεμάχια.
● Συνεχίζουμε με τη μισή γέμιση και το 1/3 από την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επαναλαμβάνουμε, ώστε να έχουμε 3 στρώσεις λαζάνια και 2 στρώσεις γέμιση συνολικά.
● Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα που έχουμε για το τελείωμα.
● Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο πολύ καλά.
● Βάζουμε στον φούρνο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά,μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
● Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

Δείτε το Breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top