Αν θέλετε να φάτε ένα γλυκό νόστιμο και πανεύκολο ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από την εκπομπή Breakfast@star έχει τη λύση!
Υλικά
● 250 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο, ΓΙΩΤΗΣ
● 250 γρ. Βούτυρο
● 80 γρ. Κακάο
● 1 Βανίλια σε σκόνη
● 220 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. .
● 200 γρ. Ζάχαρη καστανή
● 1 1/2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ,
● 5 Μπανάνες ώριμες, μέτριες
● 40 γρ. Φουντούκια καβουρδισμένα
● Αλάτι
● Βούτυρο για το ταψί, λιωμένο
Εκτέλεση
● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
● Αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο τα τοιχώματα και τη βάση ενός ταψιού 25x30 εκ. , καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί.
● Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και το λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά στα 850 Watt.
● Στο ξύλο κοπής κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε με μια μαρίζ τα υλικά, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν. Το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
● Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε ξεφλουδισμένες τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
● Μέσα στο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τη βανίλια, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και αναμειγνύουμε με μια μαρίζ τα υλικά, για 30 δευτερόλεπτα.
● Μέσα στο μπολ με το αλεύρι προσθέτουμε το μείγμα με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ τα υλικά μεταξύ τους, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα σώμα.
● Απλώνουμε το μείγμα ισόποσα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και το πασπαλίζουμε με τα φουντούκια χοντροκομμένα.
● Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου .
● Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
● Σερβίρουμε σε κομμάτια.