Σοκολατένιο banana brownies

Εύκολη συνταγή από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Αν θέλετε να φάτε ένα γλυκό νόστιμο και πανεύκολο ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από την εκπομπή Breakfast@star έχει τη λύση!

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου βανίλια με φράουλα

Υλικά

● 250 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο, ΓΙΩΤΗΣ

● 250 γρ. Βούτυρο

● 80 γρ. Κακάο

● 1 Βανίλια σε σκόνη

● 220 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. .

● 200 γρ. Ζάχαρη καστανή

● 1 1/2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ,

● 5 Μπανάνες ώριμες, μέτριες

● 40 γρ. Φουντούκια καβουρδισμένα

● Αλάτι

● Βούτυρο για το ταψί, λιωμένο

Εκτέλεση

● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.

● Αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο τα τοιχώματα και τη βάση ενός ταψιού 25x30 εκ. , καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί.

● Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και το λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά στα 850 Watt.

● Στο ξύλο κοπής κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε με μια μαρίζ τα υλικά, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν. Το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

● Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε ξεφλουδισμένες τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.

● Μέσα στο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τη βανίλια, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και αναμειγνύουμε με μια μαρίζ τα υλικά, για 30 δευτερόλεπτα.

● Μέσα στο μπολ με το αλεύρι προσθέτουμε το μείγμα με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ τα υλικά μεταξύ τους, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα σώμα.

● Απλώνουμε το μείγμα ισόποσα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και το πασπαλίζουμε με τα φουντούκια χοντροκομμένα.

● Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου .

● Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.

● Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Σοκολατένιο banana brownies

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top