Σας αρέσει το κριθαρότο; Αυτή η συνταγή θα σας συναρπάσει

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έφτιαξε κριθαρότο με μανιτάρια και τυρί κρέμα

Μία σούπερ συνταγή για κρεμώδες κριθαρώτο έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη που διαθέτει στην εκπομπή breakfast@star.

Σας αρέσει το γιουβέτσι; Δοκίμαστε αυτές τις συνταγές

O σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά της Συνταγής

500 γρ. Κριθαράκι μέτριο
 2 μέτρια ξερά  κρεμμύδια 
150γρ. λευκό κρασί 
500 γρ. μανιτάρια λευκά
3 κ. σούπας βούτυρο 
4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
3κ. σούπας ελαιόλαδο
2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια
1,6 λίτρα ζωμό κοτόπουλο
150 γραμμάρια τυρί κρέμα 
3 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι 

Εκτέλεση της Συνταγής 

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό ζεστό και τα αποξηραμένα μανιτάρια και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά, να γίνει ένας ζωμός.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα λευκά και πορτομπέλο μανιτάρια.
• Σε μία κατσαρόλα που καίει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 5 λεπτά, μέχρι να αποβάλλουν όλα τα υγρά τους.
• Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
• Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
• Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.
• Προσθέτουμε σε δόσεις το ζωμό, προσθέτοντας την επόμενη δόση μόλις το κριθαράκι απορροφήσει την προηγούμενη.
• Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το τυρί κρέμα, ανακατεύοντας.
• Αφήνουμε το κριθαρότο να κρυώσει για 2-3 λεπτά.
• Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top