Αν σου αρέσει να πειραματίζεσαι στη μαγειρική και να μη φτιάχνεις συνέχεια τα ίδια και τα ίδια παρακολούθησε τη στήλη του Σταύρου Βαρθαλίτη στο breakfast@star που δίνει πρωτότυπες και νόστιμες συνταγές.
Αυτή τη φορά ο καταξιωμένος σεφ έφτιαξε μπέργκερ με αυγοφέτες και έδειξε στους τηλεθεατές του Star τη διαδικασία.
Υλικά για το μπέργκερ
• 4 φέτες ψωμιού του τοστ μεγάλες
• 400 γρ. γάλα πλήρες
• 3 αυγά μέτρια
• 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
• 1 τομάτα μέτρια
• 4 φύλλα αισμπέργκ
• 2 φέτες τυρί τσένταρ
• 4 φέτες μπέικον
• 40 γρ. κέτσαπ
• 40 γρ. μουστάρδα
• 2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
• 100 γρ. ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
• Ζεσταίνουμε τα 50 γρ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα αντικολλιτικό τηγάνι.
• Χτυπάμε τα αυγά και το γάλα σε ένα βαθύ πιάτο και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι.
• Βουτάμε μια μια τις φέτες ψωμιού και από τις δύο πλευρές, τις τηγανίζουμε στο τηγάνι για 3 ΄ από την κάθε πλευρά, και τις βάζουμε στην άκρη σε ένα ρηχό πιάτο.
• Ζυμώνουμε τον κιμά σε ένα μπολ με την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, το χωρίζουμε στη μέση και πλάθουμε 2 μπιφτέκια λεπτά στο μέγεθος της φέτας του τοστ.
• Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε αντικολλιτικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τηγανίζουμε τα μπιφτέκια 3΄ από την κάτω πλευρά τα γυρνάμε τα σκεπάζουμε με τις φέτες τσένταρ, σκεπάζουμε με ένα καπάκι το τηγάνι για άλλα 3΄να λιώσει το τυρί και αποσύρουμε από την φωτιά τα μπιφτέκια.
• Τηγανίζουμε στο ίδιο τηγάνι το μπέικον για 2΄από κάθε πλευρά και σκεπάζουμε τα μπιφτέκια με 2 φέτες μπέικον το καθένα.
• Απλώνουμε την μουστάρδα και την κέτσαπ στις αυγοφέτες μας, σκεπάζουμε με τα φύλλα αισμπέργκ και προσθέτουμε από πάνω τις φέτες τομάτας.
• Προσθέτουμε τα μπιφτέκια και σκεπάζουμε με τις άλλες αυγόφετες.
• Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε