Σου περίσσεψε τσουρέκι; Φτιάξε τις πιο νόστιμες αυγοφέτες

Συνταγή για αυγοφέτες με μους γιαουρτιού και μαρμελάδας φράουλας

Σας περίσσεψε τσουρέκι το οποίο όμως έχει ξεραθεί; Εκμεταλλευτείτε το για να φτιάξετε τις πιο νόστιμες αυγοφέτες με μους γιαουρτιού και μαρμελάδας φράουλας.

Εκμέκ με τσουρέκι από τον Σταύρο Βαρθαλίτη!

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδειξε στους τηλεθεατές του breakfast@star βήμα-βήμα τη διαδικασία. 

Υλικά για τις αυγοφέτες 

· 8 φέτες τσουρέκι
· 3 αυγά
· 220 γρ. γάλα 3,5%
· ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· ½ κ.γ. κανέλα
· 4 κ.γ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά για τη μαρμελάδα φράουλας
· 200 γρ. φράουλες
· 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 1 λάιμ το χυμό
· 1 φύλλο αρμπαρόριζας

Γρήγορο τσουρέκι με αμυγδαλόκρεμα

Υλικά για την μους από γιαούρτι

· 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 10 %
· 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 2 κ.γ. άχνη ζάχαρη
Υλικά για το σερβίρισμα
· 6 φρέσκες φράουλες
· 4 φύλλα φρέσκο δυόσμο

 

Εκτέλεση για τη μαρμελάδα φράουλας

· Μεταφέρουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τις φράουλες, μαζί με τη ζάχαρη, την αρμπαρόριζα και το χυμό από το λάιμ.
· Πολτοποιούμε κάποιες από τις φράουλες με μια ξύλινη κουτάλα, ανακατεύουμε σε συχνά χρονικά διαστήματα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 8’ με 10’.
· Τη βάζουμε σε ένα μπολ, αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο, για 30’.
Εκτέλεση για τη μούς από γιαούρτι
· Προσθέτουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη, το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 3’.
· Μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τις αυγόφετες.
Εκτέλεση για τις αυγόφετες τσουρεκιού
· Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά μαζί με το γάλα, τη βανίλια και την κανέλα με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
· Ρίχνουμε 1 κ.γ. βούτυρο στο τηγάνι, βουτάμε 2 φέτες τσουρεκιού μια – μια μέσα στο μείγμα με τα αυγά για 2’’ από κάθε πλευρά και τις ψήνουμε στο ζεστό τηγάνι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, για περίπου 2’ από κάθε πλευρά.
· Μεταφέρουμε τις αυγόφετες σε ένα σκεύος σερβιρίσματος και επαναλαμβάνουμε το παραπάνω βήμα και για τις υπόλοιπες φέτες.
· Σερβίρουμε τις αυγόφετες με τη μούς γιαουρτιού, την μαρμελάδα φράουλας μαζί με τις φρέσκιες φράουλες κομμένες σε κομμάτια, τα φύλλα φρέσκου δυόσμο και απολαμβάνουμε.

Δείτε το breakfast@star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top