Σου αρέσουν τα γλυκά αλλά θες να περιορίσεις τη ζάχαρη για να αποφύγεις τις περιττές θερμίδες; Δεν είναι ανάγκη να κόψεις μαχαίρι τα αγαπημένα σου εδέσματα και να στερηθείς όσα σου αρέσουν.
Μπορείς να φτιάξεις τη συνταγή που έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star: cake βρώμης με μέλι χωρίς ζάχαρη.
Υλικά
• 380 γρ. Βρώμη
• 1 κ.γ. Σόδα μαγειρική
• 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
• 1 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
• 1 κ.γ. Αλάτι
• 260 γρ. Μέλι
• 60 γρ. Ελαιόλαδο
• 2 Αυγά
• 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
Για το κέικ με βρώμη και μέλι
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180ο C.
• Σε ένα ταψί 30x10εκ. απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση και τα τοιχώματά του.
• Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τη βρώμη, μέχρι να γίνει σκόνη, για περίπου 3 λεπτά.
• Προσθέτουμε την αλεσμένη βρώμη σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά, να ομογενοποιηθούν.
• Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και το μοιράζουμε ισόποσα.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχουμε βάλει για δοκιμή.
• Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για 15 λεπτά και το αφαιρούμε από το ταψί.
• Σερβίρουμε.