Δίχρωμο σοκολατένιο κέικ με δίχρωμο σοκολατένιο γλάσο

Συνταγή για το πιο εύγευστο cake

Aν σας αρέσουν τα cake και η σοκολάτα, η συνταγή που έδωσε στους τηλεθεατές του breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης είναι αυτό που ψάχνετε.

Aλμυρό cake με φέτα και ελιά - Η Μεσόγειος στο πιάτο σου

Ο κορυφαίος σεφ ετοίμασε δίχρωμο σοκολατένιο cake με σοκολατένιο γλάσο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Πεντανόστιμο carrot cake με ξηρούς καρπούς!

Υλικά Συνταγής 

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
· 40 γρ. κορν φλαούρ
· 2 κ.σ. μπεικι παουντερ
· 160 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
· 370 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 4 αυγά μέτρια
· 50 γρ. κουβερτούρα λευκή
· 50 γρ. κουβερτούρα 65 %
· 370 γάλα εβαπορέ
· 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για λευκό γλάσο σοκολάτας
· 140 γρ. λευκή κουβερτούρα
· 60 γρ. βούτυρο
Υλικά για γλάσο σοκολάτας
· 140 γρ. κουβερτούρα 65%
· 60 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση για διπλό σοκολατένιο κέικ

· Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180ο C.
· Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ.
· Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα.
· Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν τα αυγά με το βούτυρο.
Προσθέτουμε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
· Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
· Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
· Σε ένα μπολ προσθέτουμε την λευκή κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 800 Watt.
· Προσθέτουμε την λιωμένη λευκή κουβερτούρα στο ένα μπολ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθεί.
· Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κουβερτούρα 65% κομμένη σε κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 800 Watt.
· Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα 65% στο άλλο μπολ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθεί.
· Χύνουμε το μείγμα με την λευκή σοκολάτα πρώτο στην φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
· Ρίχνουμε το μείγμα με την σοκολάτα στη μέση, περιμετρικά της φόρμας και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε τα μείγματα μεταξύ τους με κυκλικές κινήσεις, ώστε να δημιουργήσουμε γραμμές.
· Ψήνουμε στην μεσαία θέση του φούρνου για 50΄.
· Αφήνουμε για 60 λεπτά στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου, να κρυώσει.
Εκτέλεση για γλάσο λευκής σοκολάτας
· Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι την μέση σε μέτρια φωτιά.
· Προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το βούτυρο σε ένα πυρίμαχο μπολ και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα χωρίς να ακουμπάει το νερό.
· Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα με μια μαρίζ.
· Αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα όταν λιώσει όλη η σοκολάτα και ομογενοποιηθεί με το βούτυρο.
· Αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για γλάσο σοκολάτας

· Προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το βούτυρο σε ένα πυρίμαχο μπολ και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα από πριν χωρίς να ακουμπάει το νερό.
· Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα με μια μαρίζ.
· Αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα όταν λιώσει όλη η σοκολάτα και ομογενοποιηθεί με το βούτυρο.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
· Ξεφορμάρουμε το κέικ και το ακουμπάμε σε μια σχάρα φούρνου που είναι πάνω σε ένα ταψί φούρνου (43Χ30).
Ρίχνουμε με διαγώνιες κινήσεις περιμετρικά στο κέικ με το λευκό γλάσο και συνεχίζουμε στην αντίθετη κατεύθυνση με το γλάσο σοκολάτας για να συμπληρώσουμε τα κενά από πάνω και να δημιουργήσουμε διχρωμία.
 

Δείτε την εκπομπή breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top