Συνταγή με λαβράκι από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο - Δοκιμάστε τη!

Δείτε το βίντεο από το MasterClass της Κυριακής 12/3

Στο 5ο MasterClass για φέτος καλωσόρισε σήμερα τους παίκτες του MasterChef 2023 ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. O καταξιωμένος σεφ – κριτής έδειξε στους μάγειρες βήμα – βήμα την υπέροχη συνταγή του για βιετναμέζικα ρολλάκια με ταρτάρ λαβράκι.

Βιετναμέζικα ρολλάκια με ταρτάρ λαβράκι από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο

Αν θέλετε να δοκιμάσετε και εσείς τις μαγειρικές σας ικανότητες, παρακάτω σας παραθέτουμε τη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

  • Ρολλάκια
  • Φύλλα ρυζιού
  • 2 Καρότα
  • 1 Κίτρινο κολοκυθάκι
  • Άνηθος
  • 1 Φινόκιο
  • 2 Πράσινα κρεμμυδάκια
  • 1 Bok Choy
  • Ταρτάρ
  • Φιλέτο λαβράκι
  • Γιούζου
  • 1 lime
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαύρη κινόα 80 γραμμάρια
  • Ζωμός ψαριού
  • Κόκκαλα ψαριού
  • 2 Καρότα
  • 1 Κίτρινο κολοκυθάκι
  • 1 Φινόκιο
  • 1 Πράσινο κρεμμυδάκι
  • Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για τον ζωμό, βράζουμε τις καρκάσες από το λαβράκι μαζί με τα λαχανικά σε νερό.
  • Βράζουμε ξεχωριστά τη μαύρη κινόα.
  • Κόβουμε ζουλιέν τα λαχανικά για τα ρολλάκια και μπλανσάρουμε το bok choy.
  • Φιλετάρουμε το λαβράκι και το κόβουμε μικρούς κύβους για το ταρτάρ μας. Μαρινάρουμε με το γιούζου, χυμό λάιμ, αλατοπίπερο και λίγη μαύρη κινόα.
  • Μουλιάζουμε το φύλλο ρυζιού σε μια μπασίνα με νερό. Απλώνουμε σε ένα ξύλο κοπής και γεμίζουμε με τα κομμένα λαχανικά, λίγες φουντίτσες άνηθο και το ταρτάρ. Διπλώνουμε και τυλίγουμε για να σχηματιστεί ένα ρολάκι.

ΣΤΗΣΙΜΟ

  • Βάζουμε λίγο από το σουρωμένο ζωμό σε ένα βαθύ πιάτο, μαζί με λίγη από την κινόα.
  • Βάζουμε ένα ρολό στο πιάτο και από πάνω του ένα μπλανσαρισμένο φύλλο bok choy. Γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και φύτρες.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top