Σήμερα μαγειρεύουμε μοσχαράκι φρικασέ με σέσκουλα

Μία απολαυστική συνταγή από τον Σταύρο Βαρθαλίτη στο Breakfast@Star

Βήμα προς βήμα έδειξε στο Breakfast@Star πώς να μαγειρέψουμε φρικασέ μοσχαράκι με σέσκουλα ο Σταύρος Βαρθαλίτης και εμείς ανυπομονούμε να πάμε στην κουζίνα και να φτιάξουμε αυτό το γευστικότατο πιάτο, που είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια.

Συνταγή για σπιτική λαγάνα: Εύκολη και γρήγορη

Υλικά

● 1,5 κιλό Μοσχάρι κομμένο σε μερίδες

● 50 γρ. Ελαιόλαδο

● 1 Ξερό κρεμμύδι κόκκινο, μικρό

● 2 Σκελίδες σκόρδο

● 2 Πράσα κομμένα

● 100 γρ. Λευκό κρασί

● 1 λίτρο Ζωμό λαχανικών

● 1 κιλό Σέσκουλα

● 1/2 ματσάκι Φρέσκο άνηθο

● 1/2 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό

● 1 Λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα)

● 2 κρόκους Αυγού

● 1 κ.σ. Κορν φλάουρ

● 250 γρ. Φρέσκο γάλα 3,5% λιπαρά

● Αλάτι

● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εύκολες και γρήγορες συνταγές για νηστίσιμα φαγητά!

Για το σερβίρισμα

● 2 Φρέσκα κρεμμύδια

Εκτέλεση

● Κόβουμε τα πράσα στη μέση κατά μήκος, μετά σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.

● Ζεσταίνουμε σε βαθιά κατσαρόλα με μεγάλη βάση το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα πράσα και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

● Προσθέτουμε τις μερίδες από το μοσχάρι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 4 λεπτά.

● Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ, για 1 λεπτό.

● Προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, για 60 λεπτά.

● Πλένουμε τα σέσκουλα, τα στεγνώνουμε, τα κόβουμε σε μεσαία κομμάτια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε να βράζουμε το φαγητό, για περίπου 15 λεπτά.

Εύκολες συνταγές για ταραμοσαλάτα! Με ψωμί ή πατάτα προτιμάς;

● Βάζουμε τους κρόκους από το αυγό σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το κορν φλάουρ, το γάλα, λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.

● Ρίχνουμε μια κουταλιά από τα υγρά του φαγητού στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

● Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και αφήνουμε να πάρει μια βράση, ώστε να αρχίσει να δένει η σάλτσα μας.

● Σβήνουμε τη φωτιά, ψιλοκόβουμε τον άνηθο μαζί με τον μαϊντανό, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

● Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο από πάνω.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top