Banana Bread με Frosting μελιού

Μία συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη που θα λατρέψει όλη η οικογένεια

Ένα υπέροχο αφράτο κέικ που μπορείς να απολαύσεις και εσύ στο γραφείο, αλλά και το παιδί στο σχολείο μας ετοιμάζει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης. Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή που μοιράστηκε στο Breakfast@Star!

Mπανάνα: Τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας

Υλικά:

•    5 ώριμες μπανάνες 
•    270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•    150 γρ. καστανή ζάχαρη 
•    100 γρ. βούτυρο 
•    2 αυγά 
•    1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
•    1 κ.γ. αλάτι 
•    4 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού  ή 250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος  

Για το frosting:
•    220 γρ. κρέμα τυρί
•    2 κ.σ. άχνη ζάχαρη 
•    100 γρ. μέλι
•    1 κ.γ. κανέλα 

Φτιάχνουμε το τελειότερο πρωινό: Τηγανίτες με μέλι και μπανάνα!

Εκτέλεση:

Για το banana bread
•    Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
•    Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
•    Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις προσθέτουμε στο μπολ με τη ζάχαρη και με ένα πιρούνι ή αν είναι πολύ ώριμες με το σύρμα χειρός τις πολτοποιούμε.
•    Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.
•    Κοσκινίζουμε μέσα σε ένα μπολ το αλεύρι και την κανέλα, προσθέτουμε τη πραλίνα φουντουκιού ή τη σοκολάτα ψιλοκομμένη.
•    Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με τη σοκολάτα μέσα στο μείγμα με τις μπανάνες και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα όλα τα υλικά μεταξύ τους.
•    Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ (10*30), πασπαλίζουμε με αλεύρι (αν θέλουμε μπορούμε και με λίγη καστανή ζάχαρη να καραμελώσει), τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περιττό και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με τις μπανάνες μέσα.
•    Ψήνουμε στην πάνω σχάρα του φούρνου για 45’-50’.
•    Αφήνουμε 10΄ να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.


Για το frosting
•    Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ ,σε μέτρια ταχύτητα, με το σύρμα την κρέμα τυρί μαζί με το μέλι να αφρατέψουν για 3’.
•    Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, την κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για ακόμη 2’, να ομογενοποιήθει πολύ καλά το μείγμα μας.
•    Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ έχουμε ξεφορμάρει το Banana Bread, απλώνουμε από πάνω με μια μαρίζ ή ένα κουτάλι.
•    Σερβίρουμε ζεστό το Banana Bread με κρύο φρόστινκ.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top