Κέικ κεράσι αμύγδαλο - Ένα γλυκό που θα ευχαριστήσει τους πάντες

Ο Παύλος Χάππιλος μας δείχνει βήμα βήμα πως να το ετοιμάσουμε

Κέικ κεράσι αμύγδαλο μας έφτιαξε ο Παύλος Χάππιλος στην κουζίνα του breakfast@star. Ένα ζουμερό και αφράτο κέικ που είναι βέβαιο ότι θα ευχαριστήσει τους πάντες. Αν σε πολλούς από εσάς αρέσουν τα κεράσια, θα το λατρέψετε.

Crumble με ροδάκινο - Η ανάποδη εκδοχή της τάρτας

Υλικά

  • 175γρ κεράσια αποστεωμένα
  • 225γρ αλεύρι γοχ
  • 175γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 175γρ ζάχαρη
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 50γρ αλεσμένα αμύγδαλα
  • 3 αυγά
  • 1 κγ μπεικινγκ

Φτιάξτε το πιο λαχταριστό προφιτερόλ

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα κεράσια, στεγνώνετε καλά και κόβετε στα 4. Χτυπάμε με ένα σύρμα το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κεράσια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Όταν έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα προσθέτουμε και τα κεράσια και διπλώνουμε. Βάζουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 αέρα για 60-75 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να είναι ωραίο και χρυσαφένιο.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top