Crumble με ροδάκινο - Η ανάποδη εκδοχή της τάρτας

Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό από τον Παύλο Χάππιλο

Crumble με ροδάκινο μας μαγειρεύει σήμερα ο Παύλος Χάππιλος. Η ανάποδη εκδοχή της τάρτας αυτή που έχει τη ζύμη από πάνω και αναρωτιέσαι τι μπορεί να κρύβει από κάτω. Αυτή τη φορά με ζουμερά καλοκαιρινά ροδάκινα. Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό.

Ανάποδη μηλόπιτα με crumble!

Υλικά

  • 5-6 ροδάκινα
  • 150γρ ζάχαρη
  • Χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 2 κς νισεστε
  • 150γρ βούτυρο
  • 150γρ ζάχαρη
  • 150γρ αλεύρι
  • 100γρ αμύγδαλα
  • Λίγο αλάτι
  • Έξτρα βούτυρο για το πυρέξ μας.
  • Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Γιαννιώτικος μπακλαβάς - Το πιο λαχταριστό σιροπιαστό γλυκό

Εκτέλεση

Κόβουμε τα ροδάκινα μας σε φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ με τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη και το νισεστέ, προσθέτουμε στα ροδάκινα μας και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ.

Χτυπάμε το βούτυρο που έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την ζάχαρη και τα αλεσμένα αμύγδαλα σε ένα μίξερ με το φτερό μέχρι να έχουμε υφή σαν βοτσαλάκια, μπορεί να χρειαστεί έξτρα αλεύρι.

Απλώνουμε όλα τα βοτσαλάκια πάνω από τα ροδάκινα καλύπτοντας τα εντελώς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει 30 λεπτά πριν σερβίρουμε με παγωτό.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top