Γιαννιώτικος μπακλαβάς - Το πιο λαχταριστό σιροπιαστό γλυκό

Μια συνταγή από τον Παύλο Χάππιλο

Γιαννιώτικο μπακλαβά έφτιαξε σήμερα στην κουζίνα του breakfast@star ο Παύλος Χάππιλος. Ένα λαχταριστό, σιροπιαστό γλυκό  που είναι επίκαιρο κάθε εποχή του χρόνου και πολύ εύκολο στη παρασκευή του. Ας δούμε πως μπορούμε να το φτιάξουμε.

Mεξικάνικο Enchiladas με κοτόπουλο

Υλικά

  • 250γρ φύλλο μπακλαβά
  • 500γρ κανταΐφι
  • 250γρ λιωμένο βούτυρο
  • 300 ξηρούς καρπούς αλεσμένους
  • 100γρ γαλέτα
  • 2 κς ζάχαρη
  • 1/2 κγ γαρύφαλλο
  • 1 κγ κανέλλα

Για το σιρόπι:

  • 400μλ νερό
  • 600γρ ζάχαρη
  • 2 κς μέλι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Λίγο χυμό λεμόνι

Φτιάξε την πιο νόστιμη τάρτα φράουλα!

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για τον μπακλαβά βάζουμε σε ένα μπολ τους ξηρούς καρπούς, την ζάχαρη, την γαλέτα το γαρύφαλλο και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε ένα φύλλο μπακλαβά και βουτυρώνουμε καλά, στην άκρη βάζουμε μια γραμμή από το κανταΐφι, πασπαλίζουμε με βούτυρο και το μίγμα από τους ξηρούς καρπούς, και τυλίγουνε σε ρόλο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας.
  • Βάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί, κόβουμε τα ρολάκια σε μπουκιές και ψήνουμε στους 160 βαθμούς αέρα για 45-50 λεπτά. Μόλις βγει από τον φούρνο το περιχύνουνε με το κρύο σιρόπι.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top