Φτιάξε την πιο νόστιμη τάρτα φράουλα!

Συνταγή για λαχταριστή τάρτα

Αν σου αρέσουν οι γλυκές τάρτες και ψάχνεις μία ενδιαφέρουσα  και εύκολη συνταγή, δοκίμασε να ετοιμάσεις την τάρτα φράουλα που έφτιαξε ο Παύλος Χάππιλος στην εκπομπή Breakfast@star.

Πεντανόστιμη τάρτα τριπλής σοκολάτας

Υλικά της Συνταγής 

Για τη βάση 

160γρ αλεύρι γοχ, 30γρ ζάχαρη άχνη, 115γρ βούτυρο, πρέζα αλάτι, 1 κρόκο αυγού,  1/2 κ. γ εκχύλισμα βανίλιας

Φτιάξε την πιο νόστιμη και σοκολατένια τάρτα

Κρέμα μαστίχα 

500ml  γάλα πλήρες, πρέζα αλάτι,  3 κόκκους μαστίχα, 100γρ ζάχαρη, 30γρ νισεστέ (κορνφλάουρ), 5 κρόκους αυγού, 85 γρ. βούτυρο,  400γρ φράουλες (ή αλλά εποχιακά φρούτα), λίγη μαρμελάδα βερίκοκο για γλάσο

Σοκολατένια τάρτα με μπισκότα

Εκτέλεση της Συνταγής

 Σε ένα μούλτι χτυπάμε το παγωμένο βούτυρο με το αλεύρι κι την ζάχαρη μέχρι να έχουμε μορφή υγρής άμμου. Προσθέτουμε τον κρόκο και κτυπάμε λίγο να γίνει μια μπάλα, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε πολύ λίγο παγωμένο νερό.
Τυλίγουνε με μεμβράνη την ζύμη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά. Μετά τα 20 λεπτά απλώνουμε σε μια ταρτιερα την ζύμη, κάνουμε τρύπες με το πιρούνι στον πατώ, απλώνουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί το σχήμα και ψήνουμε σε φούρνο 170 βαθμούς αέρα για 10-12 λεπτά. Αφαιρούμε μετά το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για αλλά 10 λεπτά μέχρι να έχουμε ομοιόμορφο κεχριμπάρι χρώμα.
Για την κρέμα κτυπάμε την ζάχαρη το αλάτι και την μαστίχα σε ένα μούλτι μέχρι να γίνει σκόνη η μαστίχα. Χτυπάμε το μίγμα ζάχαρης με τους κρόκους και το κορν φλάουερ με ένα σύρμα μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Βράζουμε το γάλα και προσθέτουμε λίγο λίγο στα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε όλο το μίγμα στο κατσαρολακι που βράσαμε το γάλα και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρεμα και να δούμε την πρώτη μπουρμπουλίθρα.
Προσθέτουμε το κομμένο σε κομματάκια βούτυρο λίγο λίγο καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο. Όταν η βάση και η κρέμα είναι κρύα συναρμολογούμενα την τάρτα μας και διακοσμούμε με τα φρούτα από πάνω. Γλασσάρουμε τα φρούτα με λίγο μαρμελάδα βερίκοκο που αραιώσαμε με λίγο ζεστό νερό.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top