Σοκολατένια τάρτα με μπισκότα

Mία εύκολη σοκολατένια συνταγή από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Αν η ζέστη σας άνοιξε την όρεξη για κάτι γλυκό, είναι καιρός να δοκιμάσετε τη νόστιμη και σοκαλατένια τάρτα που είχε φτιάξει ο Σταύρος Βαρθαλίτης την περασμένη χρονιά στην εκπομπή «breakfast@star».

Eύκολη συνταγή για μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα και μπισκότα

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε σοκολατένια τάρτα με μπισκότα.

Aφράτα ρολάκια με σοκολάτα και τυρί κρέμα

Υλικά για τη βάση

· 1 ½ συσκευασία μπισκότα 
· 225 γρ. βούτυρο
Υλικά για τη γέμιση
· 550 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 54%
· 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 2 κ.σ. κονιάκ ή μπράντι
· 50 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
· ½ κ.γ. αλάτι
· 150 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
Για το σερβίρισμα
· 8 μπισκότα 
· Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση για τη βάση

· Αρχικά, λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ή σε ένα μπολ, στο φούρνο μικροκυμάτων.
· Βάζουμε στο κάδο του μπλέντερ τα μπισκότα σε δύο δόσεις και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίματα.
· Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο μαζί με τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ και τα αναμειγνύουμε, μέχρι το μπισκότο να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
· Στρώνουμε ομοιόμορφα τα 2/3 από το μπισκότο στη βάση για τάρτες (26 εκ.), και πιέζουμε με τα χέρια μας.
· Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μπισκότο, το γείσο της βάσης και το πιέζουμε με τα χέρια μας, ώστε να πάρει το σχήμα της βάσης στα πλαϊνά και να κολλήσει αναμεταξύ του.
· Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 30’, να κρυώσει.
Εκτέλεση για γέμιση
· Παράλληλα σε μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει.
· Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας μαζί με το κονιάκ, αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει και ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα με τη μαρίζ.
· Ζεσταίνουμε σε μικρότερη κατσαρόλα το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, το μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να κρυώσει και αυτό.
· Παίρνουμε τη βάση της τάρτας από το ψυγείο, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τη σοκολάτα, την απλώνουμε ομοιόμορφα και τη βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 30’ να σταθεροποιηθεί.
· Βάζουμε στο κέντρο της τάρτας, πάνω από τη στρώση της σοκολάτας, το ζαχαρούχο καραμελωμένο γάλα και το απλώνουμε ελάχιστα.
· Προσθέτουμε πάνω από τη καραμέλα τα φουντούκια, χοντροκομμένα και τα πιέζουμε ελαφρός με το πίσω μέρος από ένα κουτάλι, να βουτηχτούν στο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
· Ανακατεύουμε το μείγμα της σοκολάτας που μας έχει περισσέψει, αν χρειάζεται το ζεσταίνουμε ελάχιστα, το ρίχνουμε στη τάρτα μας, καλύπρουμε τη καραμέλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
· Βουτάμε μέσα στη σοκολάτα σπασμένα ή ολόκληρα τα μπισκότα για το σερβίρισμα.
· Αφήνουμε τη τάρτα στο ψυγείο για 2 ώρες.
· Ξεφορμάρουμε το γλυκό από τη φόρμα, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
· Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε το γλυκό μας.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top