Eύκολη συνταγή για μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα και μπισκότα

Φτιάξε το πιο νόστιμο σοκολατένιο γλυκό

Θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό διαφορετικό από τα κλασσικά; Δοκιμάστε μία συνταγή για αρχάριους που έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

Πώς θα φτιάξεις Christmas tree cookies, χωρίς ζάχαρη

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα, ετοίμασε μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα και μπισκότα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Πεντανόστιμα χριστουγεννιάτικα γλυκά χωρίς ζάχαρη

Υλικά της Συνταγής 

· 1 συσκευασία μπισκότα 
· 350 γρ. λευκή κουβερτούρα
· 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
· 300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
· 80 γρ. ζάχαρη άχνη
· 80 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα
· 80 γρ. cranberries
· ½ κ.γ. αλάτι

Για το σερβίρισμα

· Λιωμένη λευκή κουβερτούρα
· ½ συσκευασία μπισκότα 

Εκτέλεση της Συνταγής 

· Αρχικά ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μαζί με τη λευκή κουβερτούρα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
· Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει και αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει.
· Ανακατεύουμε στο κάδο του μίξερ με το σύρμα το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, για 3’.
· Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε μέσα στο κάδο σιγά-σιγά το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα, αυξάνουμε την ταχύτητα και να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
· Αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα, τα αμύγδαλα, τα cranberries και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιήθει το μείγμα μας.
· Στρώνουμε, σταυρωτά μεμβράνη σε μακρόστενη φόρμα του κέικ (11*31 ) για να καλύψουμε τα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας και αφήνουμε τις άκρες να προεξέχουν αρκετά.
· Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ, το στρώνουμε ομοιόμορφα και τυλίγουμε από πάνω με τη μεμβράνη που έχουμε αφήσει να προεξέχει.
· Το αφήνουμε στη κατάψυξη για 60’, κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Για το σερβίρισμα
· Βγάζουμε το μωσαϊκό από το ψυγείο, το ανοίγουμε από πάνω, το ξεφορμάρουμε ανάποδα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το ξετυλίγουμε.
· Προσθέτουμε λίγη από τη λιωμένη λευκή σοκολάτα στα μπισκότα και τα κολλάμε, το ένα δίπλα στο άλλο, περιμετρικά του γλυκού μας.
· Γαρνίρουμε με όση λευκή σοκολάτα μας έχει απομείνει και τρίβουμε μερικά ακόμα μπισκότα επάνω από το μωσαϊκό.
· Σερβίρουμε σε κομμάτια τις αρεσκείας μας.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top