Mεξικάνικο Enchiladas με κοτόπουλο

Ο Παύλος Χάππιλος έφτιαξε το πιο νόστιμο πιάτο

Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό φαγητό με μεξικάνικο άρωμα, ετοιμάστε τη συνταγή που έδωσε ο Παύλος Χάππιλος στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star.

Κοπανάκια με μπαχαρικά και άγριο ρύζι

O σεφ έφτιαξε enchiladas με κοτόπουλο. Πρόκειται για ένα τορτίγες τις οποίες μπορούμε να γεμίσουμε με υλικά της επιλογής μας. 

Συνταγή για πεντανόστιμα σουβλάκια κοτόπουλο

Υλικά της Συνταγής

2 λευκά κρεμμύδια, 2 ντομάτες, 2 πιπεριές Φλωρίνης , 3-4 σκελίδες σκόρδο, 1 καυτερή πιπεριά,  700 γρ στήθος κοτόπουλο,  2 κγ ρίγανη,  αλάτι πιπέρι, κύμινο, 400γρ τυρί τριμμένο (μίγμα με τσάντας και Ένταμ), ένα πακέτο τορτίγια σίτου.

Εκτέλεση της Συνταγής 

Κόβουμε όλα τα λαχανικά χοντροκομμένα και σε ένα βαθύ τηγάνι χωρίς λάδι βάζουμε πρώτα τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, τα αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να καούν εξωτερικά, δεν θέλουμε να μαράνουν απλά θέλουμε να τα καραμελώσουνε εξωτερικά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το πιπέρι, αλάτι, κύμινο και αφήνουμε άλλα 1-2 λεπτά. Βάζουμε νερό μέχρι να καλύψει τα λαχανικά, ξύνουμε τον πάτο να ελευθερώσουμε κομματάκια που μπορεί να έχουν κολλήσει και το αφήνουμε μέχρι να κοχλάζει. Όταν βράσει το νερό μας σβήνουμε την φωτιά, βάζουμε το κοτόπουλο μας το οποίο έχουμε ανοίξει πεταλούδα, καλύπτουμε το τηγάνι με καπάκι και το αφήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να μπορείτε να το ξεψαχνίσετε με το πιρούνι.

Στραγγίζουμε τα λαχανικά με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε λίγο από το νερό και μπλενταρουμε μέχρι να έχουμε μια που τη σάλτσα. Προσθέτουμε λίγη από την σάλτσα στο ξεψαχνισμένο κοτόπουλο για να φτιάξουμε την γέμιση μας.

Βάζουμε λίγη από την σάλτσα σε ένα πυρέξ και τυλίγουμε τις τορτίγιας με μπόλικη γέμιση και λίγο από το τυρί μας σαν ντολμαδάκια και τις βάζουμε στο πυρέξ. Όταν γεμίσει το πυρέξ περιχύνουνε την υπόλοιπη σάλτσα μας από πάνω και τέλος το τυρί. Ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top