Κοπανάκια με μπαχαρικά και άγριο ρύζι

Συνταγή για λαχταριστά κοπανάκια

Ένα ιδιαίτερο πιάτο της ελληνικής κουζίνας που έχει ως βάση το κοτόπουλο ετοίμασε για τους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

Αρνίσιο κότσι με πατάτες στον φούρνο

Ο σεφ ετοίμασε κοπανάκια με μπαχαρικά στον φούρνο και άγριο ρύζι και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Κεφτεδάκια με τηγανιτές πατάτες - Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων

Υλικά για το κοτόπουλο

· 8 κοπανάκια κοτόπουλο
· 5 κ.σ. ελαιόλαδο
· 3 κ.σ. ζωμό λαχανικών
· 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
· ½ λεμόνι ξύσμα και χυμό
· 1 ½ κ.γ. σκόνη σκόρδο
· ½ κ.γ. σκόνη τζίντζερ
· 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
· 1 κ.γ. σκόνη μπαχάρι
· 1 κ.γ. κύμινο
· 1 κ.γ. κουρκουμά
· 1 κ.γ. μπούκοβο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δύο πρωτότυπες συνταγές με κοτόπουλο που θα λατρέψετε!

Υλικά για το ρύζι

· 250 γρ. άγριο ρύζι
· 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
· 1/6 ματσάκι φρέσκο άνηθο
· 1 /6 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
· 1 φρέσκο κρεμμύδι
· 1 κ.σ. βούτυρο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το σερβίρισμα

· 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
· ½ λάιμ το ξύσμα και το χυμό
· ¼ ματσάκι φρέσκο άνηθο
· 1 φρέσκα κρεμμύδια

Εκτέλεση για το κοτόπουλο

· Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο, στις αντιστάσεις πάνω – κάτω, στους 180 βαθμούς.
· Ρίχνουμε στο κάδο του μπλέντερ το ελαιόλαδο, το ζωμό, το πελτέ, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε για 30’.
· Προσθέτουμε μέσα το σκόρδο, το τζίντζερ, την καπνιστή πάπρικα, το μπαχάρι, το κύμινο, τον κουρκουμά, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν, 30’’ με 1’.
· Φοράμε γάντια, τρυπάμε με ένα πιρούνι τα κοπανάκια κοτόπουλου σε διάφορα σημεία, ώστε να μαριναριστούν και να ψηθούν καλύτερα και τα βάζουμε σε ένα ταψί ( 25*33).
· Ρίχνουμε το μείγμα από τον κάδο του μπλέντερ επάνω τους και με τα χέρια μας κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ στα κοπανάκια ώστε να μαριναριστούν ομοιόμορφα.
· Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στην μεσαία θέση του φούρνου για 30’ με 35’ .
· Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ώστε να πάρουν χρώμα, για ακόμα 20’.
Εκτέλεση για το ρύζι
· Παράλληλα, βάζουμε το ζωμό σε μια μεσαία κατσαρόλα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
· Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε 1 φορά με μια ξύλινη κουτάλα και το αφήνουμε να βράσει για 18’ με 20’.
· Σουρώνουμε το ρύζι ώστε να χάσει όλη του την υγρασία και το μεταφέρουμε ξανά μέσα στη κατσαρόλα.
· Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τα φύλλα από τον άνηθο και τον μαϊντανό, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
· Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι μαζί με το χυμό, το ξύσμα από το λάιμ και τον άνηθο ψιλοκομμένο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο τα κοπανάκια κοτόπουλου μαζί με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι από πάνω, το άγριο ρύζι, το γιαούρτι και απολαμβάνουμε.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top